25. märts 2009

Kookoskattes šokolaadi-banaanikook veidikese rummiga

/Prindi retsept/

Ma olen juba varasemalt bloginud ning kiitnud šokolaadikooke, kus ühel täidiseks õunad ning teises pirnid. Nüüd tuli siis kord katsetada banaanimaitselist hõrgutist. Tõesti hõrgutis, mis omandab oma mahlasuse tänu rummile. Kooki kaunistav kookoskate on vaid kiituseks sellele küpsetisele! Kusjuures, seistes muutub selle koogi maitse vaid paremaks!


115 g toasooja võid
3 dl suhkrut
3 muna
1 dl hapukoort
1 banaan
3,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g tumedat šokolaadi

Kate:
2 sl võid
4 sl tuhksuhkrut
65 g kookoshelbeid
4 sl piima
1 tl vanillisuhkrut

Niisutamiseks:
5-6 sl rummi (kui oled kergema käega, võid ka rohkem panna:))


Vahusta või suhkruga. Eralda munakollased valgetest. Seejärel lisa või-suhkruvahule munakollased. Lisa hapukoor ning püreestatud banaan. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Sulata veevannis tume šokolaad ning lisa taignale. Kõige viimasena vahusta munavalged kõvaks vahuks ning lisa ettevaatlikult taignasegusse. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 22 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit.

Koogi küpsemise ajal sega kokku kõik katte ained. Kui kook on ahjus peaaegu valmis (selleks läheb aega umbes 30 minutit), siis võta kook ahjust, niisuta rummiga ning seejärel määri peale kate. Pane kook veel kord ahju ning küpseta seni kuni kook saab õrnalt kuldse värvuse.

8 kommentaari :

  1. Kuna kodus oli rumm otsas, pidin tegema kooki Amaretto likööriga. Väga hästi sobivad koogi koostisosad ja liköör kokku. Väga mahlane ja mõnusa maitsega kook. Kadus laualt mega kiiresti :

    VastaKustuta
  2. See vist yks minu lemmik kookidest, tegin seda eelmiseks Vabariigi aastap2evaks ja siiani m2letan kui v2ga see Mulle meeldis :)
    Igatahes plaan uuesti teha ja ega see aastap2ev polegi enam kaugel ;)
    T2nud retsepti eest!

    VastaKustuta
  3. Palun-palun,, varsti jah jälle EV aastapäev käes,peab ka miskit välja mõtlema hakkama juba. Hetkel, hilisel õhtutunnil, kalduvad mu mõtted šokolaadi poole:)

    VastaKustuta
  4. Ma ei suutnud vastu pidada ja tegin juba eile seda kooki:)
    Kyll aastap2evaks uue leiab.
    Pidin j2lle t6dema kui m6nus kook see on, immutasin rummi kohviga ja serveesisin v2rskete kirssisidega, m6nus kooslus :)

    VastaKustuta
  5. Kas suhkru kogust võiks vähendada lisades rohkem banaani? Või muudaks see koogi konsistentsi ning muutuks ka jahu osakaal? Tänan ette!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, suhkrukogust võib vabalt vähendada. Kui ühe banaani lisaks lisad, siis pole hullu ning jahukogust muutma ei pea.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails