8. veebruar 2009

Kreemjas juustu-šokolaadikook

/Prindi retsept/

Enne kui sa jõuad öelda tahaks midagi head, on see maitsev juustu-šokolaadikook juba ammu valmis. Jah, just nii lihtsalt see valmibki. Ja kuna sõbrapäev on tulemas, siis minu arvates on see kook ideaalselt sobiv tervituseks Valetinipäeva lauale. Pealt võid koogi kaunistada sulatatud šokolaadi triipude, maasikate, riivitud halvaa või muu maitsvaga. Muidugi võib ka kaunistamata jätta ja kook kohe ära süüa.


Põhi:
15 Digestive küpsist
75 g võid

Täidis:
400 g toorjuustu (näiteks Philadelphia)
100 g piimašokolaadi
100 g valget šokolaadi


Põhja jaoks purusta küpsised peeneks puruks (kasutasin mikseri abi). Sulata või ning sega see küpsisepuruga. Suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva (kasutasin 22 cm läbimõõduga vormi) koogivormi põhja.

Sulata mõlemad šokolaadid (eraldi kaussides) veevannil. Sega pool toorjuustust sulatatud piimašokolaadiga ning vala vormi küpsisepõhja peale, silu ühtlaseks. Teine pool toorjuustust sega sulatatud valge šokolaadiga ning vala vormi tumeda täidise peale, silu samuti ühtlaseks. Aseta kook vähemalt 2 tunniks külmkappi tahenema. Seejärel kaunista ja serveeri!

22 kommentaari :

  1. Kölab isuäratavalt.
    Millest koosneb Digestive küpsis? Saksas ei müüda ja Eestis olles olen alati unustanud seda kaasa osta. Paljud retseptid on selle Digestive küpsisega ja mul jääb alati siis asi stoppama, kuna pole vastavat küpsist. Ehk leian siit alternatiivi?!

    VastaKustuta
  2. Kaeraküpsised sobivad ka hästi, kui neid seal müügil on:)

    VastaKustuta
  3. Aa, okey, tänan vastuse eest! Siin on ka mingeid kaeraküpsiseid müügil. Vöi saab ka ise küpsetada? :-)

    VastaKustuta
  4. Ma soovitan pigem kas ise küpsetada, või otsida alternatiive. Proovisin Saksas kunagi mingisuguseid kaeraküpsiseid ja need olid üsna hirmsad. Kuna viibisin seal ajutiselt, siis ise alternatiivi ei pidanud otsima.

    VastaKustuta
  5. Kuidas saaks seda sokolaadikaunistust pehmemaks muuta, et lõikamisel ei puruneks`? Ülihea kook,aitäh selle retsepti eest.

    VastaKustuta
  6. Palun-palun Kristiina:) kui tahad kaunistust pehmemaks, siis soovitan ma Sulle šokolaad kokku segada natukese sulatatud võiga (82%) või siis kasutada oliiviõli..

    VastaKustuta
  7. Tegin selle koogi oma sünnipäeva lauale. Väga maitsev tuli. Valmistamise ajal ehmatasin ära kui soolane toorjuust oli aga õnneks see soolasus kadus ära. Kasutasin Farmi originaal toorjuustu.

    VastaKustuta
  8. Kuidas se toorjuustu ja sokolaadi segu nii ilusti sul peale jääb?Kui ma tegin segu valmis ja hakkasin küpsise põhjale panema siis seda oli nii raske sinna panna sest se oli väga paks ja pärast kui valasin teise sisu peale siis need segunesid ja kook ei näinud üldse nii kena välja kui pildil :(

    VastaKustuta
  9. Kui šokolaadi õiesti sulatada, siis on selle koogi tegemine väga lihtne. Kahtlustan õigepisut, et Šokolaadi sulatamisel sai mass ka paar tilka vett, mistõttu oli lõpptulemus paks ning raskesti määritav koogile...

    VastaKustuta
  10. No võimalik jah ja eks ma siis proovin teinekord uuesti teha :) Muidu väga hea kook on ja mul on väga hea meeld üldse,et selle blogi leidsin ;)

    VastaKustuta
  11. teadagi, teeb harjutamine ju meistriks:)

    VastaKustuta
  12. uskumatult hea kook! lisasin veel mustikaid ja viis keele alla. õhtul lõikasime lahti, hommikuks oli otsas. meid oli kaks :D

    VastaKustuta
  13. Ega midagi, tuleb koogitegu korrata siis:)

    VastaKustuta
  14. Kuidas see õige šokolaadi sulatamine veevannil käib ? Mul ei tule see kunagi välja :( šokolaad jääb paks :S

    VastaKustuta
  15. Oi, see sulatamine on imelihtne, Tähtis on ainult meeles pidada seda, et ühtegi tilka vett ei tohi šokolaadisegusse sattuda, nii tulebki paks untsu läinud mass.

    Võta pott ning täida veega ning aja see keema, samal ajal aseta poti peale kauss, kuhu on sisse asetatud sulamist vajavad šokolaaditükid. Võid vahepeal poti tulelt võtta ning lasta šokolaadil lihtsalt rahulikult sulada, Sega lusikaga ühtlaseks massiks ja ongi valmis:)

    VastaKustuta
  16. Aga sooviksin teada, et mitmele see kook umbes on ?

    VastaKustuta
  17. 22 cm läbimõõduga kook sobib kenasti 10le:)

    VastaKustuta
  18. Väga maitsev tuli. Küll aga jäi 75 g võist väheks. Vähemalt 100-125 g oleks pidanud sulatama, põhi kippus jubedalt purunema. Aga kook oli super ja proovin teine kord siis veel paremini teha! Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, kui meeldis retsept. Kui jah ebameeldivalt purenes põhi, siis saab järgmine kord suurema kohuse võiga proovida:)

      Kustuta
  19. Tere!

    Kuidas tuleks arvutada kui kook teha 28cm koogivormi? :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails