27. august 2008

Kana-juustusupp

Millegipärast on kanafileed kapis üle. Kuna mina ja mu mees oleme suured supisõbrad, siis peas mõlgub selle valmistamise idee. Hiljuti valmistasin oma lemmiksuppi – kana-klimbisuppi, nii et selle tegemine jääb vist ära. Juhuslikult leidsin aga oma isevalmistatud kokaraamatu vahelt kanasupi retsepti, mida pole varem valmistanud, nii et see läkski katsetamiseks. Retsepti lisasin küüslauku, aga õige vähe (vaid pool küünt), sest liiga palju küüslauku ei ole toidus hea (minule vähemalt ei meeldi). Kuid vähese kogusena toidus annab see sellise ettekujuteldava ja kerge küüslaugu maitse. Supp tuli hea – lihtne, kiiresti valmistatav ja maitsev.


2 portsjonit

200 g kanafileed
0,5 väiksemat sidrunit
150 g külmutatud juurviljasegu
0,5 purustatud küüslauguküünt
1 puljongikuubik
5 dl keeva vett
100g merevaigu sulatatud juustu (võib olla naturaalne või ka maitsestatud
broilerimaitseainet, pipart, tilli

Prae kanafilee tükid koos õliga kergelt pannil. Maitsesta broilerimaitseaine ja pipraga. Pigista sidrunimahl kanale. Lisa juurviljasegu ja purustatud küüslauguküüs. Lahusta puljongikuubik 5dl keeva veega ning vala see kana-juurviljasegule. Sega. Lisa sulatatud juust, lase sulada ja supil natuke podiseda. Kõige lõpuks lisa supile ka till.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails