25. juuli 2008

Gazpacho - tomatine külmsupp!

Külm tomatisupp on miskit, mida on ideaalne valmistada suvisel ajal - siis, kui suvine soojus võimust võtab ning tomatihooaja uputus üle jõu kasvab. Tomatihooajal on vägagi õige aeg üks mõnus tomatisupp ehk gazpacho kokku segada! Miks? Sellepärast, et neist maitserohketest punastest köögviljadest just selle kõige õigema külmsupi valmistada saabki!



Mitmele: neljale

2 saiaviilu

5 dl tomatimahla
500 g küpseid tomateid
1 sellerivars
pool pikka kurki
2 küüslauguküünt
1 tl punase veini äädikat
1 tl Worchesteri kastet
1 tl suhkrut
0,5 tl Cayenne´i pipart
2 sl oliiviõli
soola, pipart

Vala saiaviiludele tomatimahl. Lõika tomatitele noaga rist peale ja kasta pooleks minutiks keevasse vette. Seejärel tõmba noa abil koor maha. Pane seejärel kõik komponendid blenderisse ning püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri jahutatult.

5 kommentaari :

  1. Mul on homme plaanis gazpachot teha. Ääretult mõnus suvine amps :)
    Aitäh osalemise eest!!

    VastaKustuta
  2. tervitus, sattusin sinu blogi lugema täiesti juhuslikult - väga armas blogi ja kulub siin kodust kaugel eestimaise maitse alleshoidmiseks kenasti marjaks ära! Kuna elan Hispaanias, siis siia väikeseks kommentaariks, et Gazpacho retseptile peaksid ikka ka sutsuke veiniäädikat lisama:)

    VastaKustuta
  3. anonüümne: aitäh tähelepaneku eest:) ka algses retseptis oli veiniäädikas sees, kuid kohe mitte ei ole meeltmööda see veiniäädikas. Nii saigi ilma selleta retsepti katsetatud.

    VastaKustuta
  4. Veiniäädikat mitte mingil juhul. Kui äädikas, siis 15 aastane balsamico, ei muu, ja sedagi pisar või paar, mitte rohkem. Väga head retseptid ja ideed siin Kokkama blogis. Ikka parimat!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails