Seda kooki
hakkan ma kindlasti tihedamini valmistama, sest esiteks saab see väga
lihtsa vaevaga valmis, on küpsetamata, maitseb hästi ja näeb ka väga
mõnus välja. Sobib suurepäraselt mõneks tähtpäevaks või siis niisama
koduseks maiustamiseks. See kook koosneb toorjuustutäidisest, mille
ümber laiutavad kohviga immutatud savoiard küpsised. Hea on see, et kook
ei nõua ahju, sest šokolaadid aitavad täidist tahendada ja küpsised
imavad samuti veel täiendavalt üleliigset vedelikku. Savoiard küpsised muutuvad
vedelikuga kokkupuudel biskviidilaadseks, mistõttu vooderdab ta selle
täidiserohke koogi ilusti igast küljest ära.

Tegin selle
toorjuustu-kohupiimakoogi ühe sünnipäeva tähistamiseks. Nimelt
tähistavad Promo kauplused 17.-19. maini oma sünnipäeva ja selle puhul
on kauplustes hinnaüllatused ja head pakkumised. Promo 9.sünnipäev vajab
tähistamist! Ma ise olen olnud Promo suurem klient alates sellest
ajast, kui nad oma poe ka Pärnus avasid. Mulle meeldib sealne kalavalik,
köögiviljaosakond, maitseainete lai valik, erimaade köökide toodetega
täidetud riiulid ja muidugi nõudeosakond. Muidugi on ka hinnaklass
kokkuvõttes sõbralikum.

Selle koogi valmistamiseks mul erilisi
soovitusi anda ei ole. Vormina kasutasin ma tavalist kumerat kaussi,
mida tavaliselt kasutan taina segamiseks. Selle maht oli 1,5l ja
soovitaksin leida samas suuruses vormi, et kõik ilusti välja tuleks ja
täidist jaguks. Spetsiaalselt vormi ei pea olema, sobib hästi
plastmassist või metallist kauss. Selleks, et kook ilusti vormist välja
tuleks, siis vooderda see kindlasti korralikult toidukilega. Ahjaaa...
nagu retseptist näha, siis lisasin sellesse kooki ka sefiiri, mis annab
magusust ja jätab täidisesse mõnusaid magusaid ampse. Soovitan seda
lisada, kuid soovi korral võid selle komponendi ka välja jätta.

Lõpetuseks
lisan, et selle koogi puhul on hea, et võid selle külmkappi valmis teha
ka juba 2 päeva enne serveerimist. Serveerimispäeval valmista kate,
võta kook vormist välja ja määri kook toorjuustuseguga kokku... ja siis
vahetult enne serveerimist kaunista. Mina lisasin koogile makroone
(külmutatud variante leiad ka Promo poest), marju ja siis veel pisut
šokolaadipuru. Lihtne ja kiire!
Kogus: 10-12le
Valmistamisaeg: 30 minutit + tahenemisaeg üleöö
400 g toasooja toorjuustu
200 g kohupiima
2 sl suhkrut
100 g valget šokolaadi
100 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort
100 g sefiiri
200-250 g savoiard küpsiseid
kangemat kuuma kohvi (immutamiseks)
Kreem (peale):
400 g toasooja toorjuustu
75 g hapukoort
75 g suhkrut
Sega
toorjuust kausis lahti, lisa kohupiim ja suhkur ning sega ühtlaseks.
Murra šokolaadid tükkideks ja sulata ühises kausis veevannil. Sega
sulanud šokolaadisegu toorjuustu-kohupiimasegusse. Vahusta koor tugevaks
vahuks ja sega samuti ülejäänud seguga. Murra sefiir väiksemateks
tükkideks ja sega kõige viimasena segusse.
Vooderda ümmargune
kauss (maht 1,5l) toidukilega nii, et kile üle äärte ulatuks. Kasta
savoiard küpsised mõlemat pidi kohvi sisse ja vooderda küpsistega kogu
kausi põhi ja ääred. Seejärel tõsta täidiseks toorjuustusegu ja silu
pealt ühtlaseks. Kata täidis samuti immutatud küpsistega. Aseta
toidukile ääred koogile ja lase koogil külmkapis taheneda üleöö.
Katte
jaoks sega kõik 3 komponenti omavahel ühtlaseks. Kummuta kook
ettevaatlikult alusele ja määri peale valmistatud kreem. Kaunista ja
serveeri.
Retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega.