Kes meist ei armastaks rullbiskviiti – see on oma olemuselt lihtne, ohtra maitsva täidisega ning parajalt nostalgiline. Ja tegelikkuses on ka selle valmistamine lihtne, sest kui kord oled rullbiskviiditeo ette võtnud, siis veendud selles ka ise! Seesugune küpsetis sobib imeliselt valmistamiseks argipäeval, kuid ka mõne erilisema sündmuse tähistamiseks!
Kogus: 10 tk
Valmistamisaeg: 30 min + küpsemis- ja tahenemisaeg
Tainas:
3 muna 
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
200 ml (1 väike pk) vahukoort
200 g toasooja toorjuustu
200 g kohupiimapastat
2 tl suhkrut
2 tl vanillikastmepulbrit
100 g maasikamoosi (Põltsamaa)
50 g martsipani
Taina
 valmistamiseks mikserda munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa munavahule
 omavahel segatud kuivained ning sega ettevaatlikult segunemiseni. Kalla
 tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (näiteks 26 x 37 cm) 
ja küpseta 200°C juures umbes 10-14 minutit, kuni küpsetis on kuldpruun.
Biskviidi
 küpsemise ajal valmista täidis. Vahusta koor tugevaks vahuks. Teises 
kausis sega lahti toorjuust, lisa kohupiimapasta ja suhkur ning seejärel
 lisa hulka vahukoor. Kõige viimasena lisa segades kreemile 
vanillikastmepulber. 
Kummuta valminud biskviit kergelt 
tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Võta vormi põhjas olnud 
küpsetuspaber ettevaatlikult ära, niisuta biskviiti pealt kergelt veega 
ning tõsta biskviidile põhjas olnud küpsetuspaber. Jäta jahtuma ca 5 
minutiks.  
Seejärel nirista biskviidile moos ning määri see 
laiali. Laota peale valmistatud täidis ning määri see samuti ühtlaselt 
laiali. Tõsta peale martsipanitükid. Nüüd keera biskviit lühemast 
servast ettevaatlikult rulli, kasutades all oleva küpsetuspaberi abi 
rulli keeramiseks. 
Tõsta kook külmkappi maitsestuma ja tahenema 
vähemalt 6 tunniks! Vahetult enne serveerimist kaunista rullbiskviit 
tuhksuhkruga, nirista peale sulatatud šokolaadi või kata kook marjade vms!
 


 
 
Kas kõik täidise koostisosade kogused õiged? Mul jäi seda ligi 200 g üle ja oleks tegelikult veel vähem pidanud sinna vahele toppima :D
VastaKustutaTere,
KustutaJah, täidisekogused on nii, nagu olema peavad. Äkki oli rullbiskviit küpsetatud väiksemas vormis, nii et seetõttu läks täidist vähem?
Kusjuures jaa, võis täitsa nii olla, sest ma üldse ei mõõtnud, vaid määrisin tunde järgi taina plaadile laiali. Aga ülejäänud kreemist sai järgmine päev vastlakuklid tehtud, nii et kõik hästi :D
Kustuta