Kes

Siinses blogis tegutseb, askeldab ning jutustab toiduelust Ragne Värk.
Foto: Hele-Mai Alamaa

Minu kõige-kõige lemmikumateks paikadeks on Pärnu kodutänava suure roheka seina ja punaste akendega pisike köögike ....

.... ning mere ääres asuv maailma armsaim suvila, koos rohendava aia, õuna-ploomipuude, põllumaa ning tomati-ja kurgisaakide jaoks vajamineva kasvuhoonega. Tõsi küll, viimastel aastatel peremehetseb kasvuhoones suurejooneliselt suurte lehtedega viimamarjataimed, millest hilissügisel saab valmistatud kõige maitsvamat mahla. 

Jah, nii armas, kui Pärnus ka poleks siis suvilas on ikka ülekõige. Varahommikused kohvijoomised verandal, hommikused sammud kasteheinast märjal murul kasvuhoone suunas tomati-kurkide korjamiseks. Värskendavat soojust andev päike, mis tasakesi hakkab piiluma kuuseheki tagant punastele õuetoolidele veranda kõrval. Needsamad õuetoolid, millel olen istunud suviti nii ammusest ajast, kui suudan üldse meenutada. Kui vaikselt verandal kuulatada, siis kostub tasast vulinat siinsama kõrval voolavast ojast, mis kesksuveks ära kuivab, et siis augustikuu lõpul vihmaste ilmade tulekul jälle oma vulisemisega jätkata.  Esimesed mullast tärkavad rabarberid, puna-punased kõige magusamad suvilamaasikad ning mustikaid täis metsad - jah, suvemaja vastu ei saa miskit.

Minu vaieldamatud lemmikud on kaneel, koriander, kardemon, basiilik, rosmariin.....salvei headusest ma rääkima parem ei hakkagi.


Kokaraamatuid on mul palju erisorti toidunõusid veelgi rohkem. Kõige armsamaid ja oma väikese ajalooga tassikesi ja taldrikuid saab soetada vanakraamipoodidest või välimüükidelt. Seetõttu ongi enamus minu nõudekapist väga nõudekirju, koosnedes täpi-,lille- ja mummumustrilistest nõudest.

Mul on hea meel, et minu kokkamishobi on saanud mulle ka minu üheks tööks. Lisaks oma kokkama.blogspot.com blogile olen ka Rannamõisa linnuliha toidublogija (olete alati oodatud - linnuliha.ee/blogi) ning kirjutan toiduretsepte Farmi Piimatööstusele (toiduretsepte võib näha Farmi kodulehel www.farmi.ee).

Olen kokkamissõltlane, kuid ei kurda. Maitsvaid elamusi ning küpsetamisrohkeid õhtuid. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails