14. märts 2024

Sidruni ja rosmariiniga küpsetatud kuldmerikoger

Selle postitusega kutsun ma teid kalale! Õigemini siis kalale Promo Cash&Carry kauplusesse, kus on lihtsalt uskumatult laia valikuga kalalett. Ma võin öelda, et seal on tõepoolest miskit igale kalasõbrale. Ja kui oled oma valiku teinud, siis Promo Cash&Carry pakub ka sealsamas erinevaid kala ettevalmistamise teenuseid, olgu selleks siis soomuste eemaldamine, fileerimine, kalasteikide valmistamine, puhastamine või isegi soolamine ja maitsestamine. Need teenused on kusjuures kalaostjale kõik TASUTA! Ülimugav, eks! Vaata täpsemalt siit: https://epromo.ee/varske-kala-ja-mereandide-osakond


Mina valisin sealsest kalaletist endale 2 ilusat ja mõnusalt pontsakat kuldmerikogerit, sest just selle kalaga saan ma valmistada üht oma firmarooga. Tegelikult on tegemist üsnagi lihtsa retseptiga, aga lihtsuses peitubki võlu! Selle kalaroa puhul meeldib mulle, et kala enda maitse saab omajagu särada, samas lisavad kerget maitset sidrun, küüslauk, till ja rosmariin. Viimast ärge kindlasti lisamata jätke. Kui rosmariin ei ole meeltmööda, siis võin kinnitada, et see annab kerget maitsenooti ja sobib igaljuhul selle kalaga. Kuldmerikoger on mul tavaliselt valituks osutunud just seetõttu, kuna sel on parajalt liha ning suuremalt osalt puuduvad ebameeldivad imepisikesed kondikesed, mis alati söömist häirivad. 

Ma valmistan seda kala tervelt koos peaga. Nii on seda ülimõnus valmistada ja serveerida. Grillimise hooaeg on samuti tulemas ja tegelikult sobib see roog grillil valmistamiseks veel eriti hästi. Tõsi, olen talvisel hooajal seda valmistanud suurepäraselt ka koduahjus. Nii, et see retsept sobib nii kala valmistamiseks ahjus kui ka grillil. Promo Cash&Carry kauplusest ostsin terved kalad ja palusin siis kala puhastada ja soomustest eemaldada. No see võttis teenindajal tõepoolest vaid paar minutit aega, kui mulle juba ulatati pakitult 2 korralikult puhastatud kalahakatist. Jääb kodus ära see puhastamise vaev, arvestades, et isetehes kuluks selleks kordades rohkem aega, kui poes juba oskaja teenindaja seda teeb. 


Niisiis soovitan ma kõikidel minna poodi kalale Promo Cash&Carry kauplusesse. Kalavalik on suur, hinnad sõbralikud ja boonusena saad seal lisateenusena kala kodus valmistamiseks ettevalmistada. Nii mugv!

Ja kui nüüd juhtub, et värskest kalaletist ikkagi ei leia soovitut, siis selles kaupluses on ka väga muljetavaldav sügavkülmutatud kalalett. Kiika kindlasti ka sinna, ma olen tavaliselt ostnud sealt ülimalt hea hinnaga külmutatud krevette;) 

PS! Külasta kindlasti ka minu instagrami, kust leiad täiendavat infot postituse ja kala valmistamise kohta.

Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 10 minutit + küpsetamiseks 35-40 minutit

2 kuldmerikogerit (peaga soovi korral, aga soomusteta ja puhastatud)
soola, pipart
1 sidrun
4 küüslauguküünt
2-4 tillioksa
2 rosmariinioksa
1 sl oliiviõli

Võikaste:
2 sl võid
1 küüslauguküüs
1 sl hakitud tilli
1 tl roseepipart
soola

Maitsesta puhastatud kalad seest ja väljast korralikult soola ja pipraga. Täida mõlemad kalad 3 sidruniviiluga, lisa poolitatud küüslaugud ja seejärel tilli- ja rosmariinioksad. Nirista üle kergelt oliiviõliga. Tõsta kalad ahjuvormi ja küpseta 190 kraadi juures fooliumi all 30 minutit, seejärel eemalda foolium ja küpseta veel umbes 5-10 minutit. Tõsta ahjust.

Võikastme valmistamiseks pane või, peeneks hakitud küüslauguküüs, till ja rosmariin potti ja sega või sulamiseni. Lisa maitseks soola. Nirista võikastet ahjust tulnud kalale. Serveeri seda kalarooga riisi, värskete köögiviljade või kinoaga.

Retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails