14. veebruar 2024

Hapukoorejäätis soolakaramelli, šokolaadi- ja küpsisetükkidega

Hapukoorejäätis on mitmes mõttes eriline külm maius. See on meeldivalt koorene, kergelt hapukas ja selle valmistamisviis on pisut lihtsam võrreldes klassikaliste jäätiseretseptidega. Nimelt ei tule jäätisesegu eelnevalt kuumutada ja seejärel jahutada. Siin on vaja vaid kõik komponendid kokku segada ja siis jäätisemasinasse valmima panna. Klassikalise hapukoorejäätise retsepti abil (hapukoor, koor ja suhkur) saad valmistada nii palju erineva ilmega jäätiseid. See jäätis sai lisandiks šokolaadi, küpsised ja soolakaramelli. Tõsi, viimast peab valmistamiseks kuumutama ja seejärel jahutama. Seega, kui tahad lihtsamalt läbi saada, siis vali mõned kuumutamist mitte vajavad lisandid. Pean aga tunnistama, et soolakaramelliga jäätis maitseb suurepäraselt – pisut soolakalt ja veidi magusalt!

PS! Minu jäätisemasina arutelu saad lugeda siit blogipostitusest!
Minu jäätisemasina leiad siit: Proficook jäätisemasin.
 
 
300 g hapukoort
200 ml koort (35%)
25 g tuhksuhkrut
50 g tumedat šokolaadi (56%)
2 tl digestive küpsist või kaeraküpsist

Soolakaramell:
25 g võid
50 g fariinsuhkrut
50 ml koort (35%)
paar näpuotsatäit soola


Soolakaramelli valmistamiseks sulata potis või, lisa ülejäänud ained ja kuumuta keskmisel kuumusel, ise pidevalt segu segades, kuni kaste pakseneb. Lase jahtuda.

Jäätise valmistamiseks sega omavahel hapukoor, koor ja tuhksuhkur. Tõsta segu jäätisemasinasse ja lase jäätisel valmida umbes 30 minutit. Kümme minutit enne valmimise lõppu nirista juurde soolakaramellikaste.

Samal ajal haki šokolaad ja küpsised peeneks. Vahetult enne valmistamise lõppu lisa need lisandid jäätisele. Tõsta segu (säilitus)karpi ja lase külmkapis taheneda vähemalt tunnike.


Postitus valmis koostöös PHH Groupiga, kes esindab e-poode: Kaup24, Hansapost ja Hobby Hall!

2 kommentaari :

  1. Kas seda saab valmistada ka ilma jäätisemasinata? :)

    VastaKustuta
  2. Kahjuks vajab sedasorti jäätiseretsept siiski spetsiaalset masinat.
    Ilma masinata tehes võib seda segu ju vahepeal sügavkülmumisel korralikult segada, aga siiski jääb lõpptulemusel see jäätis tihke ja jäine.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails