28. jaanuar 2024

Imeline kodujuustukook

Üks eriti mõnus koogike on saabunud! See on küpsetamata maius, mis on mõnusalt tummine, kreemjas ja mahlane. Koogi tarretamiseks on kasutatud šokolaadi ja küpsiseid. Viimased annavad täidises tekstuuri ja aitavad üleliigsel vedelikul imenduda. Kusjuures, see kook on hea ka ülejärgmisel päeval pärast valmistamist, mistõttu saad selle soovi korral aegsasti valmis teha. Vahetult enne serveerimist kaunista kook meelepäraselt. 

PS! See postitus valmis koostöös Farmiga. Neil on nimelt hetkel toimumas üks ahvatlev auhinnamäng, kus auhinnaks on VIP piletid Otepää Kahevõistluse MK-le. Täpset infot, kuidas loosimisest saad osa võtta, leiad Farmi kodulehelt, Farmi FB-st või siis Farmi instagramist

Valmistamisaeg: 30 minutit + tahenemisaeg
Kogus: 8-10 koogiviilu

Põhi:
135 g (Domino) küpsiseid
25 g toasooja toorjuustu

Täidis:
450 g kodujuustu
250 g valget šokolaadi
200 g toasooja toorjuustu
3 Domino küpsist
3 tk kaeraküpsist
1 tl vanilliekstrakti
0,5 sidrunist pressitud mahla
100 g kompotikirsse
1 banaan

Peale:
Kreeka jogurtit
marju

Purusta küpsised peeneks, lisa toorjuust ja mikserda ühtlaseks seguks. Suru segu 20–22 cm koogivormi põhja.

Täidise valmistamiseks püreesta kodujuust ühtlaseks seguks. Sulata tükeldatud šokolaad vesivannil. Hõõru toorjuust kausis lahti, lisa segades sulatatud šokolaad ja seejärel kodujuustupüree. Purusta küpsised sõrmede vahel tükkideks ja sega täidisesse. Lisa vannilliekstrakt ja sidrunimahl. Laota kirsid ja banaaniviilud koogipõhjale ja vala peale kodujuustutäidis. Lase koogil külmkapis tarretuda vähemalt 6 tundi. 

Kaunistamiseks määri koogile õhukese kihina Kreeka jogurtit. Lisa marjad. 


6 kommentaari :

  1. Mis firma kodusjuust kõige parem?

    VastaKustuta
  2. Koostoos Farmiga,ju nende kodujuust :) % võid ju oma maitsele valida ma usun,mul selline küsimus,osas kodujuustud on nö vedeliku sees,kas see vedelik läheb ka koogi sisse?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, kasutasin Farmi klassikalist kodujuustu. Liialt vesised kodujuustud kasutamiseks ei sobi või siis tuleks eraldada üleliigne vedelik läbi sõela:)

      Kustuta
    2. https://www.farmi.ee/tooted/kodujuust/farmi-klassikaline-kodujuust

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails