6. november 2023

Lihtne küpsetamata leivakook magusalauale

Isadepäev on saabumas, jõulud on saabumas ning aastavahetus tuleb ka! Ja see maitsev kook sobib hästi kõikide nende tähtpäevade tähistamiseks. Leivakook võib esmajoones tunduda ehk pisut kummaline, aga uskuge mind – see magus koogike koosneb maitsvast kreemist, mis sisaldab kohupiima, vahukoort ja leiba. Leiva maitset on siin just täpselt parasjagu ning kindlasti ei jää selles maiuses ülemäära domineerima, vaid sulandub maitsekalt teiste komponentidega.


Mis veel hea? See kook valmib eriti lihtsasti ja ei vaja küpsetamist! Soovi korral võid selle vabalt kaks päeva enne serveerimist valmis teha, nii ei pea magusalaua pärast viimasel hetkel muretsema. Selles koogi puudub tavapärane koogipõhi, selle asemel on vormi põhja raputatud pisut krõbedat müslit, mis annab sellele koogile meeldivalt kerge olemuse. Teisisõnu on see kook kõikide nende lemmik, kes tavaliselt kurdavad, et koogis on täidist liialt vähe. See kook koosnebki enamjaolt täidisest ning imeõhukesest müslikihist põhjal! Müslit kasutades aga jälgi, et põhjale ei satuks liialt suuri müslitükke, vaid selline ühtlane puru. 
 

Selle koogi jaoks hankisin ma peaosalise (leiva) Promo Cash&Carry leiva- ja saialetist. Kasutasin sealset peenleiba köömnetega, mis on minu arvates üks parimaid peenleibasid, mida proovinud olen. See maitseb nagu omaküpsetatud leib – parajalt maitserohke, väga mõnusa tekstuuriga, krõbeda kooriku ja äärmiselt pehme sisuga. Ühesõnaga soovitan ma selle leiva kindlasti sealt leiva-saialetist üles otsida ning proovida. Maitseb hästi ka niisama või ja soolahelvestega kaetult. Aga ... seesama leib sobib väga hästi ka selles koogis täidise valmistamisel.

Infoks ... Promo Cash&Carry pagariletist (mis kannab nime Crispy bakers), leiad üle 50 erineva eelnevalt külmutatud ja värskelt küpsetatud küpsetise. Magusaid ja soolaseid saiakesi, pirukaid ja mis mulle eriti meeldib – laia valiku terveid leibasid ja saiasid.

Ja nüüd koogiretsepti juurde, mis valmib kiiremini, kui Sa arvata oskad!

Kogus: 12le
Valmistamisaeg: 20 min + tahenemisaeg

300 g leiba
6 dl vett
150 g fariinsuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 g kohupiimapastat
200 ml vahukoort
7 želatiinilehte
4-5 sl keevat vett
75 g krõbedat müslit

Tükelda leib ja keeda vees pehmeks. Seejärel püreesta kannmikseris ühtlaseks. Lisa fariinsuhkur ja vanillisuhkur ning sega leivamassi sisse. Lisa segades kohupiimapasta ja lase leivasegul veidi jahtuda. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja kui leivamass on pisut jahtunud, siis lisa vahustatud koor leivapüreele.

Tõsta želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema. Seejärel pigista käte vahel lehtedest liigne vesi ja sega kiirelt 4-5 sl keeva veega. Tõsta pisut leivasegu želatiini sisse, et temperatuure ühtlustada. Seejärel vala želatiinisegu leivakreemi hulka ja sega ühtlaseks.

Kata küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhi (Ø20-22cm) müslipuruga. Selle peale vala leivakreemisegu. Tõsta külmkappi tahenema vähemalt 8ks tunniks. Kaunista ja serveeri. 

See retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega.


6 kommentaari :

  1. Tere! Mis oleks alternatiiv leib, mida võiks kasutada retseptis soovitatud leiva asemele?

    VastaKustuta
  2. Hei! Leiva keeduvesi tuleb ikka ära valada eks? Mitte selle sees püreestada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vesi imendub sisse. Midagi üle ei jää ja kõik tuleb koos püreestada:)

      Kustuta
  3. Mitu 7lehte želatiini ehk grammi läheb?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma pigem soovitaksin kasutada želatiinilehti. Kui neid tõesti ei ole käepärast võtta, siis võtta umbes 3,5 teelusikatäit.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails