7. september 2023

Üks eriti mahlane ja lihtne ploomikook

Seda ploomikooki soovitan ma kindlasti proovida. Esiteks on see ploomidega küpsetis üks lihtsamaid koogikesi üldse, lisaks ei nõua pikalt ka valmistamisaega. Lõpptulemuseks on üks eriti mahlane koogike, mida soovitan serveerida vahukoore, vanillijäätise või hoopis pudinguga. Söö seda kooki soojalt või jahtunult – mõlemat moodi on ülimalt hea. Ainuke tähelepanek selle küpsetise valmistamise osas on ehk see, et tainast vormi pannes tee tainaääred piisavalt kõrged, et kogu mahlane täidis vormi ilusti ära mahuks.

Selle koogi inspiratsiooniks oli tegelikult Plumme ploomiõli. Ma kasutasin seda õli esmakordselt umbes aastajagu tagasi ning seda suurem rõõm on mul selle koostöö üle. Kes seda kasutanud on, siis need juba kindlasti teavad, kui niisutav ja mõnus see ,näole ja juuksteotstele mõeldud, õli on. See teeb näonaha nii pehmeks ning niisutab korralikult. Kusjuures, seda õli toodetakse ploomikivi tuuma külmpressimise teel, sisaldades rohkelt e-vitamiini ja antioksüdante. Ja selle ploomiõli lõhn on lihtsalt imeline! Kes veel seda ploomiõli proovinud ei ole, siis soovitan kindlasti!

Lisaks on mul suur rõõm üks selline ploomiõli ka välja loosida oma instagramis.
Täpsemalt vaata siit: auhinnaloos.

Niisiis ... aeg koogivorm välja võtta ning koogilõhn tubadesse lasta!

Kogus: 10 tk
Valmistamisaeg: 10 min + küpsemisaeg 50 min

500 g muretainast
600 g ploome
50 g-75 g pruuni suhkrut (oleneb ploomide hapukusest, mina panin 75 g)
1 tl vanillisuhkrut
1 (kuhjaga) sl tärklist
100 g valget šokolaadi

Suru tainas lahtikäiva koogivormi (Ø22cm) põhja ja ääretele. Eemalda ploomidelt kivid ning lõika viljad neljaks. Lisa ploomidele suhkrud, tärklis ja sega kergelt läbi. Haki šokolaad tükkideks ja sega kokku ploomidega. Tõsta kogu segu koogivormi ning laota ühtlaselt laiali. Küpseta kooki 180 kraadi juures 45-50 minutit. 

Postitus sündis koostöös ettevõttega Plummé.


10 kommentaari :

  1. Super maitsev kook. Eriti teisel päeval :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suurepärane! Jaaa, nõus. Teisel päeval on koogi maitsed kuidagi mõnusalt tasakaalus ja ühtlustunud .... ja kook mõnusalt tahenenud:)

      Kustuta
  2. Vastused
    1. Selle koogi valmistamise võib kasutada nii kartuli- kui ka maisitärklist :)

      Kustuta
  3. Niiiii hea kook :) Kindlasti teen veel :) Aitäh!

    VastaKustuta
  4. Mulle meeldis, et lühike nimekiri ja sai kiiresti ja kergesti valmis - väga maitsev jäi, aga valget šokolaadi panen järgmine kord vähem - oli liiga magus mu jaoks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore! Eks see kogus oleneb ka ploomide magususest. Kui on väga küpsed, mahlased ja magusad ploomid, siis peab suhkrukogusega pisut ettevaatlikum olema:)

      Kustuta
  5. Kuidas muretainas on valmistatud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See muretainas on valmistatud juba valmis tainaga. Ise tehes võib kasutada näiteks seda retsepti:

      250 g nisujahu
      50 g suhkrut
      0,5 tl soola
      125 g külma võid
      1 muna

      Sega kuivained kausis omavahel kokku ja lisa võitükid. Näpi tainas purutaoliseks massiks. Lisa muna ja sõtku mass ühtlaseks tainapalliks. Pane tainas 15 minutiks külmkappi jahenema.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails