18. september 2023

Pirni-ingveri juustumoos

Ma olen täielikult hoidistamislainel, seetõttu jagan veel üht mõnusat moosiretsepti, mis sobib suurepäraselt suupistelauale erinevate juustude ja kreekerite kaaslaseks. See pirnimoos on kergelt särtsakas, kuna valmistamisel lisasin segusse pisut riivitud ingverijuurt. Viimane annab nii meeldiva maitsevarjundi ja lõpptulemus jääb tõeliselt põnev. 

See moos on paksema tekstuuriga tänu retseptis kasutatud moosisuhkrule ja sidrunimahlale. Mõlemad sisaldavad pektiini, mis moosil pakseneda aitavad. Seega, kui oled tavalist suhkrut kasutades lisanud seda pisut rohkem, et moos tummisem oleks, siis moosisuhkrut kasutades võid seda lisada vähem, kuna moos pakseneb tänud pektiinile väga lihtsasti. Oluline on aga meeles pidada seda, et pektiin ei kannata pikalt kuumutamist, mistõttu lisa moosisuhkur potti umbes 10 minutit enne hoidise valmimist. Samuti vajab pektiin toimiseks pisut aega. Seetõttu ära ehmata, kui moos on valmides väga vedel. Tõsta hoidis kuumalt purkidesse ja kaaneta. Seistes pakseneb moos purgis soovitult. 

Kes soovivad seda moositegu ka pikemalt vaadata, siis vaata selle valmimisvideot minu instagramist.

1 kg küpseid pirne
1 sidruni riivitud koor + mahl
1-2 tl ingverijuurt, riivituna
125 g-150 g moosisuhkrut (Dansukker)
 

Tükelda pirnid ja tõsta need koos poole sidrunimahlaga potti. Lase segul keema tõusta ja hauta siis madalal kuumusel 10 minutit. Seejärel lisa sidrunikoor ja ingver ning kuumuta pirnide pehmenemiseni. Umbes 10 minutit enne kuumutamise lõppu lisa moosisuhkur ja ülejäänud sidrunimahl. Valminud moos tõsta kuumalt purkidesse.

 

Postitus valmis koostöös Dansukkeriga.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails