18. juuni 2023

Kohupiimapirukad hommikuterrassile

Lõpuks on terrassihooaeg saabunud ning selle üle on ikka äärmiselt hea meel. Soojad suvehommikud terrassil või siis vastupidi mõnus õhtune kulgemine koos millegi maitsvaga on seda pikka ootamist väärt.


See postitus valmis koostöös ettevõttega Kaup24. Tõsi, selle postituse põhistaariks on pildil olevad suvised kohupiimapirukad, aga sama oluliseks kõrvalstaariks on terrass ja uus aiamööbel. Kellele siis ei meeldiks ilusate ilmadega terrassil suve veeta ja nautida. Mul oli tegelikult juba ammu plaan oma terrassiga midagi ette võtta, et oleks võimalik lihtsalt pikali visata ja niimoodi kohvi ja magusat nautida. Meil oli varasemalt terrassil olemas lihtsalt tavaline söögilaud nelja tooliga, kuid selline n-ö lebola oli puudu. Nii saigi pisut möllatud ning lühikese ajaga oli juba hoopis mõnusam terrass valmis. Aiamööbli valimisel otsustasin Kaup24 lehel lõpuks VidaXL nurgadiivani kasuks, mis on tegelikkuses mooduldiivan. Seega saab vajadusel diivanit pikendada, kui soovid istumisala suurendada (see on mul juba tegelikult ka plaanis). Ostad lihtsalt paar istumisosa juurde ning saadki juba istumisalale kohti juurde. Kusjuures, see diivan ei võta ülemäära palju ruumi, mis samuti pluss just siis, kui rõduosa liialt suur ei ole. Kui diivan oli juba kohal, siis otsisin sealtsamalt lehelt veel eraldi sobiva lauakese ning valituks sai üks eriti sobivate mõõtmetega madal terrassilaud

Enne ja pärast:

Nüüd vaja vaid pisut lilli, rohelisi taimi, küünlaid ning üsnagi mõnus suvehooaeg terrassil võib alata. Ahjaa, mulle väga meeldib, kui mistahes terrassil on olemas ka vaip, sest lihtsalt nii mõnus on, kui midagi pehmemat on jalge all. Suure valiku mõnusaid terrassivaipu leiad siit


PS! Minu instagramist (pirukate postituse all) näed ka enne ja pärast terrassivaadet! See muutus nõudis tegelikkuses väga vähe aega, aga lõpptulemus sai hulga hubasem.

Pirukate juurde tulles pean ma lihtsalt mainima, et nende küpsetiste tainas on universaalne, sest selle sisse sobivad nii magusad kui ka soolased täidised. Oluline on, et täidis lihtsalt üleliia vedel ei ole. Soolaste täidiste puhul seda muret ei ole, aga magusa puhul võiks seda märkust meeles hoida, sest liialt vedela täidise puhul on keeruline pirukat kokku lappida ning ka küpsemisel tekib oht, et kogu hea kraam välja valgub. Sama tainast kasutades olen meisterdanud õunapirukaid, moosipirukaid, kirspirukaid kui ka soolaseid küpsetisi hakklihaga, singiga ja kartuliga. Ühesõnaga on võimalusi palju. Üheks heaks variandiks on loomulikult kohupiimapirukad, mille retsepti ka alljärgnevalt jagan. Üldiselt teen täidise tunde ja maitse järgi ning soovitan seda ka Teile. Kui aga siiski vajad pisut abi, siis panin kirja ligikaudsed kogused. Soovi korral võib muuta suhkrukogust või siis vähendada/suurendada jahukogust, et täidis paraja paksusega tuleks.

Soovin selleks suveks eriti päikeselisi suvepäevasid, mõnusaid terrassihommikuid ja -õhtuid ning loomulikult seda, et suvi kestaks ikka meeldivalt kaua:)


Pildil olev kruus on Iittala Taika sarjast.

6 dl nisujahu
1 tl suhkrut
1 tl soola
1 tl kuivpärmi
250 ml sooja vett
5 sl õli

Täidis:
150 g toasooja toorjuustu
ca 4-6 sl suhkrut (oleneb, kui magusat soovid)
1 tl vanillisuhkrut
400 g kohupiima
75 g martsipani
1 muna
2 sl nisujahu

Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa soe vesi ja õli. Sõtku tainas kätega ühtlaseks tainapalliks. Valmis sõtkutud tainapall tõsta 50 kraadisesse ahjusooja kerkima 30 minutiks.

Täidise valmistamiseks Sega toorjuustu suhkrutega lahti. Lisa kohupiim ja riivitud martsipan ning sega ühtlaseks. Lase täidisel seista ca 20 minutit, et martsipan sulaks kergelt kohupiimasegusse. Seejärel sega juurde muna ja jahu

Kerkinud tainas jaga 9-10ks tükiks ja keeruta nendest käte vahel pisikesed tainapallid. Rulli need jahusel pinnal ümmarguseks. Tõsta ringi alumisele osale meeldivas koguses täidist. Tõsta vabaks jäänud tainapool täidisele ning suru kahvliga tainaääred korralikult kinni ning peida need piruka alla. Määri pirukad pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit.

PS! Valmista ka soolast täidist kartulipüreest, grillvorstidest ja juustust.

Retsept valmis koostöös PHH Groupiga, kes esindab e-poode: Kaup24, Hansapost ja Hobby Hall!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails