See kook kõnetab kindlasti kõiki šokolaadikoogisõpru. See on mõnusalt šokolaadine, koosnedes mitmest erineva tekstuuriga koogikihist. Siin on tummisust ja õhulisust, samas ei ole kook üleliia lääge ja magus, vaid täpselt meeldiv amps magusaisu peletamiseks. See kook ei vaja küpsetamist, küll on aga hea pisut aega varuda, et see kook saaks külmkapis valmida. Seetõttu lase koogil julgelt külmkapis maitsestuda ja taheneda vähemalt ööpäev. Samuti võid selle koogi juba ka 2 päeva varem valmis teha, sest selle maiuse puhul ei ole muret, et seistes maitsed tuhmuksid. Ühesõnaga on see hea ja veidi teistmoodi küpsisekook, mille saad aegsasti valmis teha.
Selle koogi valmistamiseks kasutasin ma Maiasmoka marmelaadikihiga küpsiseid (vaarikatega), mis annavad maitsenüanssi kogu koogile. Küpsiste šokolaadikate ja marmelaad sobituvad sellesse kooki nii hästi. Seega ära asenda sedasorti küpsiseid tavaliste küpsistega.
Kogus: 10-12 koogiviiluValmistamisaeg: 30 minutit + tahenemisaeg
Küpsisekihtideks:
ca 3 pk Maiasmoka küpsiseid marmelaadiga
Šokolaadikiht:
200 ml vahukoort
100 g tumedat šokolaadi (56%)
Kohupiima-šokolaadikiht
200 ml vahukoort
50 g valget šokolaadi
50 g tumedat šokolaadi (56%)
150 g kohupiimapastat
1-2 sl tuhksuhkrut
1 suurem banaan
Kate:
100 ml vahukoort
50 g tumedat šokolaadi (56%)
Šokolaadikihi
 jahoks kuumuta koor potis keemiseni. Tõsta pliidilt ning lisa 
šokolaaditükid. Lase sulada ning seejärel sega segu ühtlaseks. Lase 
valminud segul täielikult jahtuda. Seejärel vahusta segu mikseriga mõned
 minutid, et segu muutuks pisut heledamaks. 
Kohupiima-šokolaadikihi
 valmistamiseks vahusta koor vahule. Sulata šokolaadid veevannil ning 
sega kohupiimaga ühtlaseks. Valminud kohupiimasegu sega kokku 
vahukoorega. Lisa magustamiseks tuhksuhkut (vastavalt maitsele). 
Vooderda
 lahtikäiva koogivormi põhi (Ø20-21cm) küpsetuspaberiga. Laota põhjale 
10 küpsist. Võid mõne küpsise ka poolitada, et see ilusti ühekordse 
kihina põhjale mahuks (PS! vormi põhi ei jää küpsistega täielikult 
kaetud). Selle peale vala ühtlase kihina vahustatud šokolaadikiht. 
Seejärel laota peale pool kohupiima-šokolaadikihist ning laota siis taas
 peale 10 küpsist. Tükelda banaanid ning sega järelejäänud kohupiimasegu
 hulka. Tõsta valminud segu vormi küpsistele. Laota peale taas 10 
küpsist, surudes need kergelt alumise kreemi sisse.
Valmista 
kate: selleks kuumuta koor potis keemiseni, tõsta tulelt ja lisa 
šokolaaditükid. Lase sulada ning sega kogu segu ühtlaseks. Vala 
šokolaadisegu vormi kõige peale. Seejärel tõsta kook külmkappi 
maitsestuma ööpäevaks. Vahetult enne serveerimist kaunista kook 
meelepäraselt!
Retsept valmis koostöös Maiasmokk maiustustega. 
 




 
 
Tere! Mis banaani asemel võiks sinna sisse panna, kuna laps ei armasta banaani üldse? Või on ok see lihtsalt välja jätta?
VastaKustutaSelle võib välja jätta :)
KustutaSuper hea kook, soovitan 100%. Põhja minev šokolaadikiht on aga jube vedel, mul ajas vormi äärtest seda välja ja isegi järgmisel hommikul külmkapist võttes. Ilmselt teen järgmine kord seda väiksema kogusega, et nii ei juhtuks 😀
VastaKustutaKas segu sai korralikult jahtuda enne vahustamist? Kuumalt vahustades jääb see tõesti vedel!
KustutaMis vorm kasutusel oli? Kui see kiht tuleb veidi vedel, siis seistes see taheneb. Samas see kiht ei jää ikka ülemäära vedel:) Igaljuhul ei tohiks vorm läbi lasta, sest segu taheneb selle sees ära.
Väga isuäratav kook!
VastaKustutaKas oskad öelda, kui palju küpsiseid kulub, kui teha kooki 26-se läbimõõduga vormis? Ma muud kogused oskan ise arvutada :)
Aitäh!
Sellisel juhul tuleks 1,7ga kogused korrutada:)
Kustuta