15. november 2022

10 minutit ja valmis! Sinihallitusjuustu-spinatipasta

Sellel pastaroal on palju mitmeid plusse. See saab valmis ääretult kiiresti, on hinnalt rahakotisõbralik ning maitseb lõpptulemusena hästi kreemiselt. Võib öelda, et kogu ajakulu selle toidu valmistamiseks on umbes 10 minutit, sest pasta keetmise ajal valmistad roale kreemja kastme, mis vaja lõpuks kiirelt valmiskeedetud pastaga lihtsalt kokku segada. Nii lihtne see ongi! Ahjaa, kusjuures see pastaroog ei vaja maitsestamiseks soola, kuna sinihallitusjuust on juba omajagu soolane ning see annab maitset kogu roale. Muidugi oleneb kõik maitsest, aga üldjuhul on selles roas soola vaja vaid spagettide keetmisel.

Ma olen seda pastat katsetanud kahe erineva sinihallitusjuustuga Bergader Würzige ja Bergader Edelpilz juustudega. Esimene sinihallitusjuust on kreemjas, mille maitse muutub kuumutamisel intensiivsemaks. Edelpilz on muredam ning maitseomaduselt pigem klassikalisema maitsega. Seega, kui sööjate hulgas on ka pisut pirtsakamaid, siis soovitan minna kindlamat teed ning kasutada Edelpilz juustu. Kui aga meeldib intensiivsem maitse, siis eelistage just Würzige juustu. Minule on meeltmööda mõlemad ning olen tegelikult selle retsepti andunud austaja, sest selle abil saab kiirelt lahenduse küsimus „Mis me täna söögiks teeme?“ 

Kui soovid vaadata selle pastaroa valmistamise videoõpetust, siis soovitan piiluda minu instagrami lehele! Vajuta siia: Sinihallitusjuustu-spinatipasta.

Kogus: kahele-kolmele
Valmistamisaeg: 10 minutit

200 g spagette (või muud meelepärast pastat)
soola, pipart
2 küüslauguküünt
2,5 dl vahukoort
125 g sinihallitusjuustu
2 sl tilli, hakituna
75 g spinatilehti
25 g Kreeka pähkleid, hakituna


Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta lohakalt.

Samal ajal haki küüslauguküüned ning prae pannil õlis pehmeks. Vala juurde vahukoor ning lase keema tõusta. Seejärel lisa sinihallitusjuustutükid ning sega, kuni need kastmeks sulavad. Lisa hakitud till ning sega taas. Seejärel tõsta pannile spinatilehed ning kuumuta paar minutit segades (selle ajaga tõmbuvad spinatilehed silmnähtavalt kokku). Seejärel tõsta kastmesse spagetid. Sega läbi, lisa pähklid. Maitsesta pipraga ning serveeri.

Retsept valmis koostöös Estoveriga!






Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails