Üks põnev koogiretsept maasikatega! See kook sobib suurepäraselt valmistamiseks suvisel ajal ning eriti just siis, kui aega koogivalmistamiseks napib. Just sellisel juhul saad valmistada seda lihtsasti valmivat maasikakooki. Kui maasikate hooaeg aga läbi, siis saad selle koogi valmistada ka vaarikatega, mustikate või muude marjadega, mis metsas või koduaias leidumas.
Retsept valmis
koostöös ettevõttega Coop ning see kook on ka retseptilehtedel, mis leitavad Coop kauplustest üle Eesti.
Mitmele: 9 koogiviilu
Valmistamisaeg: 30 minutit
500 g pärmi-lehttainast
200 ml vahukoort
125 g toasooja toorjuustu
25 g beseed
Kate:
250 g maasikaid
25 g valget šokolaadi
50 g karamellikondenspiima
10-20 g piima
näpuotsatäis soola
melissilehti (kaunistamiseks)
Rulli
pärmi-lehttainas mitte väga õhukeseks ristkülikuks (21x29cm) ning
küpseta (ahju alumisel siinil) pöördõhuga režiimil 185 kraadi juures ca
15 min. Lase koogipõhjal täielikult jahtuda.
Vahusta koor
tugevaks vahuks. Sega toorjuust kausis lahti, lisa vahukoorele ning
mikserda veelkord kiirelt läbi. Sega juurde purustatud besee. Tõsta
vahukooresegu koogipõhjale. Laota peale maasikaviilud ning nirista üle
sulatatud valge šokolaadiga. Pane karamellikondenspiim koos piimaga
kaussi ning kuumuta pliidil pehmeks, lisa maitseks soola. Nirista
pirukale. Kaunista melissilehtedega ning serveeri!
kas seda ainult lehttaignaga on võimalik teha?
VastaKustutaJah, ikka on võimalik ka lehttainaga seda teha:)
Kustuta