3. juuli 2022

Teistmoodi maasikakook

Üks põnev koogiretsept maasikatega! See kook sobib suurepäraselt valmistamiseks suvisel ajal ning eriti just siis, kui aega koogivalmistamiseks napib. Just sellisel juhul saad valmistada seda lihtsasti valmivat maasikakooki. Kui maasikate hooaeg aga läbi, siis saad selle koogi valmistada ka vaarikatega, mustikate või muude marjadega, mis metsas või koduaias leidumas.

Retsept valmis koostöös ettevõttega Coop ning see kook on ka retseptilehtedel, mis leitavad Coop kauplustest üle Eesti.


Mitmele: 9 koogiviilu
Valmistamisaeg: 30 minutit

500 g pärmi-lehttainast
200 ml vahukoort
125 g toasooja toorjuustu
25 g beseed

Kate:
250 g maasikaid
25 g valget šokolaadi
50 g karamellikondenspiima
10-20 g piima
näpuotsatäis soola
melissilehti (kaunistamiseks)

Rulli pärmi-lehttainas mitte väga õhukeseks ristkülikuks (21x29cm) ning küpseta (ahju alumisel siinil) pöördõhuga režiimil 185 kraadi juures ca 15 min. Lase koogipõhjal täielikult jahtuda.

Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega toorjuust kausis lahti, lisa vahukoorele ning mikserda veelkord kiirelt läbi. Sega juurde purustatud besee. Tõsta vahukooresegu koogipõhjale. Laota peale maasikaviilud ning nirista üle sulatatud valge šokolaadiga. Pane karamellikondenspiim koos piimaga kaussi ning kuumuta pliidil pehmeks, lisa maitseks soola. Nirista pirukale. Kaunista melissilehtedega ning serveeri!


2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails