5. jaanuar 2020

Maailma parimad martsipani-kardemonirullid

Pühadest toibununa võin öelda, et tavarütm hakkab nüüd vaikselt tagasi tulema. Seega tervitan Teid kõiki selle puhul imeliste martsipani-kardemonirullidega, mis on oma olemuselt maitserikkad, kardemonised, ohtra täidise ning tummise olemusega. Ühesõnaga - suurepärased ampsud kõikidele maiasmokkadele ning keerusaiafännidele. 

Kui nüüd jagada õpetussõnasid nende saiakeste valmistamiseks, siis soovitan kindlasti martsipanitäidisel pisut seista lasta. Nimelt hakkab tänu seismisele täidises olev martsipan sulama ning nii on lõpptulemusena kreem ühtlasem ja maitserikkam ... kõik on aga täpsemalt kirjas ka õpetuses. See täidise seismine ongi vist kõige ajakulukamaid tegemisi nende saiakeste valmistamisel, sest muus on osas on kõik kiire ja imelihtne. Ka küpsemisaeg on vaid 15 minutit, seega tasub ahju juures valvel olla! Peale ahjust tulekut raputasin keerusaiadele peale veel pisut tuhksuhkrut ja mandlilaaste.


Kogus: 9 saiakest

500 g (külmutatud) pärmi-lehttainast*

Täidis:
75 g martsipani
75 g toasooja võid
1 sidruni riivitud koor
1 tl jahvatatud kardemoni
50 g suhkrut
25 g mandlilaaste


Esmalt valmista täidis: tükelda martsipan ning sega kokku võiga. Lisa segades juurde sidrunikoor ning kardemon. Lase täidisel toasoojas seista vähemalt tunnike, kuna seistes hakkab martsipan sulama ning ühtlustub tänu sellele täidisega. Kui vähemalt tunnike on võisegu seisnud, lisa segades juurde ka suhkur (valminud täidis on kergelt tükiline tänu martsipanile).

Sulanud tainas laota laiali, määri sellele martsipanitäidis. Raputa peale mandlilaastud ning keera tainas lühemast servast rulli. Lõika rullist 9 viilu ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta (pöördõhurežiimil) 190 kraadi juures 15 minutit.

*Kasutasin Eesti Pagari tainast, kuna see on juba sobivaks rullitud ning ühtse pika plaadina!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails