10. detsember 2019

Lihtsalt valmiv nuudlikauss

Oma eemalolekut siit blogist pean vabandama lihtsalt tiheda ajagraafikuga. See-eest on nii mõnedki blogipostitused ootel ning tõenäoliselt lähiajal on need siitsamast ka leitavad. Esmalt alustan lihtsa kausiroa tüüpi toiduga, mille valmistamine on äärmisel lihtne ning lõpptulemus nii maitsev, et kiirel ajal on see imeliseks turgutusroaks. Olen üldse kausitoitude austaja ning nagu ma hiljuti lugesin, siis see trend on Eestis aina kinnitumas ning oma laia haaret alles tutvustamas. Seega - tere tulemast erinevad kausiroad - mina olen nende suur austaja ning tõenäoliselt ei jahtu see vaimustus veel lähiajal. Olgugi, et pildilt vaatab vastu 2 taldrikut, siis tegelikult on kõige mugavam meisterdada see toit ikkagi kaussi. 


See toit valmib muidugi eriti kiirelt seetõttu, et valmistamisel läheb vaja küpsetatud (linnu)liha, nii et kui Sul juhtub eelmise päeva kanapraest miskit üle jääma, siis kasuta seda kindlasti selles nuudlikausis ära. Kuigi olen jaganud retseptis ka koguseid, siis tegelikult ei vaja selle roa valmistamine ka täpseid juhiseid ning gramme, kuna miskit ei saa siin väga viltu minna! 

Mitmele: kahele
Valmistamisaeg: 10 min + riisinuudlite ettevalmistusaeg

50 g riisinuudleid
200-300 g küpsetatud kanaliha

2 tl salatimajoneesi (Hellmann´s)2 sl ube
spinatilehti
0,5-1 avokaado

75g värsket kurki
pipart2 sidruniviilu

Kaste:
4 sl Teriyaki kastet
4 sl mahedat sojakastet
1-2 sl sidrunist pressitud mahla
0,5 - 1 tl vedelat mett


Pane riisinuudlid 30-40 minutiks külma vette likku. Seejärel tõsta riisinuudlid kolmeks minutiks äsja keedetud vette. Nõruta. Selline riisinuudlite "keetmine" hoiab ära nende ebameeldiva kokku kleepumise ning riisinuudlid on mugavalt kasutamiseks valmis. Ribasta vahepeal kanaliha väiksemaks.

Sega kastme komponendid omavahel kokku ning vajadusel täienda maitseid sidrunimahla ning meega. Sega pool kastme kogusest riisinuudlitega. Lisa segades majonees. Ülejäänud kastmest sega kanalihaga.  Jaota kahte kaussi/taldrikusse riisinuudlid. Lisa lisa oad, spinatilehed, viilutatud avokaado ning kurgiribad. Kõige peale tõsta kanaliha, lisa sidruniviil ning raputa peale pipart.

Postitus valmis koostöös Hellmann´s Eestiga!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails