11. juuni 2019

Kuhu Pärnus sööma minna? Pärnu toidukohad, mida soovitan!

Ammu pole olnud sellist nädalavahetust, kus mu telefon endast lakkamatult märku andis. Põhjuseks sõbrad-tuttavad, kes suvise ilmaga olid Pärnu tulnud ning uurisid suvepealinna toidukohtade kohta. Mõni aeg tagasi kirjutasin Pärnu toidukohtadest ka Naistelehe köögirubriigis, aga kuna maht seab omad piirid, siis kolis suures osas artikkel hoopis veebi. Sealgi jäi osa toidukohtadest aga välja ning seetõttu on ainuõige ka oma blogis minu lemmikkohtadest juttu teha. Lisaks olen postitusele lisanud kohad, kus saab Pärnus hommikuti keha kinnitada, parimad tänavatoidupakkujad, suvepealinna toidumaastiku põnevamad uudised ning et jutt liiga pikaks ei läheks, siis lisan veel täiendavalt mõned kohad, mida soovitaksin külastada. PS!Toidukohad on toodud välja suvalises järjekorras ning ei ole paremusjärjestus! 
Olete valmis? Minu soovitused, kuhu Pärnus olles kindlasti sööma võiks minna, on järgmised:


Ühe omaniku kaks suurepärast toidukohta. Peakokk ja omanik Vladimir Upeniek on mõlema toidukoha menüüsse sättinud road, mis oma suuruse tõttu on mõeldud jagamiseks. Kui esimene toidukoht asub endise toidukoha Georg ruumides ning on eriti mõnus just siseruumides toidu nautimiseks, siis Vehverments on paljude südamed võitnud just oma salapärase ja õdusa õueterrassiga. Ja mis kõige olulisem - seal on ka alati ülimalt tore teenindus!
Aadress:
Vorstid ja vahvlid. Rüütli 43, Pärnu
Vehverments & tostadas. Munga tänav 9, Pärnu


Vehverments bar & tostadas
Supeluse tänaval melu keskmes asuvat toidukohta paljudele tutvustama ei pea. Suvisel ajal on restoran oma suure väliterrassiga üks populaarsemaid kohti kehakinnitamiseks. Peakokk Mart Kukk on menüüsse sobitanud kõikidele miskit meelepärast. Kindlasti tasub proovimist veise hake, sinimerekarbid ja pardilihaborš. Magustoidule jätke ka ruumi!
Aadress: Supeluse tänav 26, Pärnu
www.wesset.ee

Selle legendaarse kohviku puhul on tegemist justkui tõelise suveidülliga. Koogilett on üks linna isuäratavamaid ning menüü on samuti tõelisele supelsaksale igati sobilik. Interjööri eest kindlasti lisapunktid! Mõnus koht nii talvel kui ka suvel! Sellest kohvikust tulevad ka linna parimad vastlakuklid!
Aadress: Nikolai 32, Pärnu
www.supelsaksad.ee

 Supelsaksad
Kirss Toidul
Tegemist on Pärnu esimese kodurestoraniga, mis pakub kuhjaga südamega tehtud maitseelamusi. Pererahvas on tõelislt külalislahke ning innuga asja juures. Nädala sees on võimalik külastajatel nautida superkausse, mille komponendid vahelduvad vastavalt hooajale ja hommikul turul pakutavale. Superkausside headus on jõudnud aga paljude pärnakate kõrvu ning seetõttu ei pruugi neid kauaks jätkuda. Seetõttu võid oma tulekust pererahvale alati teada anda. Samuti võib ette broneerides nautida kodurestoranis mitmekäigulisi lõuna- ja õhtusööke!
PS! Peale jaanipäeva sulgeb pererahvas mõneks ajaks suvepuhkuse jaoks uksed;)
Aadress: Vana-Rääma 16a, Pärnu
www.kirsstoidul.ee

Parimaid taimetoidukohvikuid Pärnus! Menüü on 100% lihavaba, lisaks leiavad magusasõbrad suure hulga laktoosi-, gluteeni- ja suhkruvabasid küpsetisi. Toidukoht kasutab rohkelt kohalike väiketalunike ja –tootjate toodangut. Samuti leiab Piccadillyst muljetavaldava valiku naturaalseid veine kohapeal nautimiseks kui ka kaasa ostmiseks.
Aadress: Pühavaimu tänav 15, Pärnu
wine.kohvila.com

Turuhoones asuv Pärnu esimene kalakohvik. Seetõttu, kui soovid nautida häid kalaroogasid, siis on õige aeg sättida sammud just sinna. Koostööd tehakse samas hoones asuva kalapoega, mistõttu tooraine värskuses kahtlema ei pea.
Aadress: Suur Sepa tänav 18
kalamajakakohvik.ee


Ärge laske nimel ennast petta. Sellest kohast leiab uskumatult palju häid toiduelamusi, mitte ainult lounge-tüüpi kohale omaseid kokteile. Menüü on lühike ja toimiv!
Aadress: Hommiku 17, Pärnu
www.limelounge.ee



Parimad tänavatoidukohad
Endine toidublogija ja mitme kokaraamatu autor Andra Kalda peab Pärnu Keskuses oma tänavatoidukohvikut. Kohviku jaoks on eraldatud keskuse kärast eemal olev klaasist koridor ehk nn tänav. Toidud on eriliselt maitsvad alustades lihtsatest salatitest ning lõpetades kohapeal valmivate burgerite ja vrapperitega! Muuhulgas valmivad kastmed kohapeal ja burgerisaiad valmivad kohalikus pagariäris!
Aadress: Pärnu Keskuse 2.korrus  (Aida 7)

Otse suvise melu keskmes asub üks lihtne tänavatoidukoht, mille omanik alustas oma äri mitmeid aastaid tagasi võileivakäruga. Sellest kärust on kasvanud välja aga armastatud tänavatoidukoht, kus pakutakse maitsvat tänavatoitu – vrappe, einevõileibasid,  poke salateid ja burgereid. Kusjuures - suure poke-sõbrana võin öelda, et soovitan julgelt proovida lõhe-poket. See on imehea!
Aadress: Supeluse 6, Pärnu
www.poisieine.ee


Hommikusöök Pärnus
Neid kohti, kus suvepealinnas varahommikul korralikult süüa saab, on kahjuks vähe. Siiski on ka Pärnus peidus mõned tõelised pärlid, mida kindlasti külastada tasub:

Pastoraat Cafe
Sügisel avatud toidukoht asub linna südames, Rosenplänteri maja esimesel korrusel.  Uksed avab see toidukoht tööpäeviti juba 7.30. Hommikusöögimenüü on meeldivalt lai, millest leiab meeldiva igaüks. Lisaks on hommikuti külastajaid rõõmustamas värsked ja kohapeal valmistatud küpsetised, millest populaarsemad ja huvitavamad on täidetud leivapirukad! Ka päevasel ajal tasub Pastoraati uudistma minna ning nn „kohvikute tänavas” asuvas kohvikus endale miskit head osta!
Kuninga 30, Pärnu
www.pastoraat.ee

Pastoraat
Aara Kohvik
Äärmiselt mõnus ja pisike kohvik, mis pakub toekat ja vägagi rahakotisõbralikku kehakinnitust kogu päeva. Asub see väikese jalutuskäigu kaugusel kesklinnast ning kindlasti tasub sinna külaskäik ette võtta, kasvõi imemaitsvate lehttaina-lihapirukate või magusate kohupiimapirukate pärast! Hommikul avab kohvik uksed juba kell 7 (laupäeval kell 8.00), pakkudes varajastele ärkajatele toekat hommikusööke ning loomulikult kohapeal valmistatud pirukaid!
Aadress: Riia mnt 25 , Pärnu
www.aarapagar.ee

Teatrikohvikus on samuti hommikul mõnusat inimeste jutuvada kuulda. Vägagi rahakotisõbralikult saab seal munaroogasid, putru ja muud toekat nautida tööpäeviti alates kella 8.30st. Kindlasti tasub proovida kohviku legendaarseid lihapirukaid, mis on nii head, et esimese tunniga võib pirukaletis valitseda tühjus!
Aadress: Akadeemia 5, Pärnu
www.endla.ee

Veel toredaid kohti
Rannale lähedal ja ülimalt mõnusa terrassiga: Hedon Spa hotelli restoran Raimond ning Akord
Õdusa väliterrassiga: Hea Maa
Linlaste seas armastatud: Mahedik
Linna nostalgilisemad küpsetised ja sõõrikud: Sõõrikukohvik(nii nostalgiline, et FB-leht puudub:))

Mahedik

Uued uudised suvepealinnast! 
-Rannahotelli restorani White Guide Baltic nimekirja viinud peakokk Herkki Ruubel on oma oskusi sellest kevadest alates jagamas AmmendeVilla restorani peakokana. Lennukate mõtetega tuntust kogunud Herkki on restoranis juba lühikese ajaga korraldanud mitmeid populaarseid (ja kiirelt väljamüüdud) autoriõhtusööke!
-Juunis avatakse uus neljatärnispaa ja restoran Wasa Resort. Restorani eesotsas on noor ja andeks peakokk Sten Märtin, kes on muuhulgas kogemusi saanud ka hinnatud Oslo Michelini tärni restoranist Maaemo. Pärnakatele on Sten tuttav Mon Ami endise peakokana. Uue Pärnu restorani iseärasuseks saab olema toidukoha isiklik ürdiaed ning rituaal, kus tervitusampsu serveerib peakokk isiklikult. Vaata täpsemalt: www.wasaresort.ee
-Maikuu teises pooles avati linna südames asuva restorani Umberto katuseterrass, millest avaneb  ühelt poolt vaade üle Pärnu vanalinna ja teiselt kaunile jõeäärele. Umberto puhul on tegemist eelmisel aastal avatud toidukohaga, mille köögist väljub tõeline Itaalia maitse! Vaata ka: www.umbertoresto.ee
-Vaid loetud nädalad on linnas avatud uus tänavatoiduputka Kolmnurk, mis asub Pärnu Lastepargis Rüütli tänaval. Selle toidukoha taga on kolm ägedat inimest: Kristi, Marek ja Evari (ühtlasi ka Umberto toimekas peakokk). Tegemist ei ole kohe kindlasti tavalise tänavatoidukohaga! Selles kohas pakutakse eriti ägedaid ja tavapärasest tänavatoidust erinevaid maitseelamusi. Menüüs on näiteks kevadrullid võililledest tartar-kastmega, bataadifriikartulid umbrohu-kimchiga, churrosed võileillemoosi ja šokolaadiga. Ühesõnaga pakutakse heas mõttes metsa poole kaldu ja erinevatest rahvusköökidest inspireeritud kiirtoitu!


Kolmnurk

10 kommentaari :

  1. Kui Pärnusse satun, siis alati esimene söögikoht, kuhu sammud sean, on Piccadilly. Ülimaitsvad taimsed toidud ja atmosfäär on samuti hästi hubane ja mõnus. Soovitan väga seda külastada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Piccadilly on üks vapper ja tubli koht, mis on nüüd juba päris pikalt Pärnu olemas olnud. Kui ma ei eksi, siis ma olin just kolinud Pärnu, kui Piccadilly oma uksed avas. Aasta oli siis 2004/2005:) Nende aastatega on see kohvik tasapisi kujunenud ning sirgunud selleks nagu see praegu on. Ja see, milliseks Piccadilly kasvanud on meeldib mullegi:)

      Kustuta
  2. Väga tore nimekiri, aitäh!
    Eelmisest suvest on kogemus Akordiga, kus ooteaeg oli väga pikk ja seejärel saabunud toit nii pettumust valmistav, et ei soovinud seda ei süüa ega selle eest maksta. Õnneks oli vahetuse vanem meiega ühte meelt, et ühte liha ei tohiks tõesti mitu korda tappa. Võib olla sattus kehv hetk ja teistel on paremini läinud:).
    Head hommikusööki saab minu meelest täiesti üllatuslikult Krooni kohvikust - väga palju taimseid valikuid, veidi vanakooli vibe, meeldiv teenindus- salajane pärl.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh oma kogemusi jagamast!

      Krooni kohvik jääb üldiselt linnamelust pisut kõrvale ning on see paljude poolt avastamata. Kohvikute nädalal tegi Krooni kohvik igaljuhul vägeva etteaste! Krooni kohvikus ma hommikust söönud ei ole, kuid minu arvates ei ole see ka väga varakult lahti? Avatakse äkki kella 11 ajal? Postituses tõin välja just kohad, mis oma ukse varahommikul lahti teevad:)

      Kustuta
    2. Õige tähelepanek! Krooni kohvik sobib tõesti pigem hiliseks hommikusöögiks või muuks, sest avatakse enamus päevadel kl 10. Olen ise hilise eluviisiga, eks oma mätta otsast vaatasin:).

      Kustuta
    3. Aga seda on väga hea teada, et hilisem hommikusöök on seal olemas:) Mahedik pakub ka ju hommikusööki, aga see avab samuti uksed alles 9. Seega varajastele ärkajatele pisut hiline:)

      Kustuta
    4. Kahjuks Akordiga sama kogemus. Käisime abikaasaga kunagi, kui alles avati- pulma-aastapäeva tähistamas. Toit oli pettumus, arve mõnusalt suur. Meie ilmselt käisime seal esimest ja viimast korda. Ei soovita.
      Soovitan: Pastoraat ja villa Wesset- iga penn toidu eest, on kui hea investeering

      Kustuta
    5. Tänud tagasiside eest! Just eile tuttavaga arutasime, et Wesset on hea kindel valik. Pastoraat on ka ülimalt mõnus mistahes ajal. Muidugi meeldib mulle eriti just Pastoraadi hommikusöögimenüü - nii lai valik, sisaldades äärmiselt mõnusaid roogasid:)
      Pean varsti uue postituse tegema Pärnu toidukohtadest. Mõned siit nimekirjast kinni või muutnud nime. Ja muidu võib ka pisut värskendust nimekirjale teha, kuna soovitusi küsitakse minult tihti Pärnu toidukohtade kohta:)

      Kustuta
  3. Ragne, palun soovita kohta, kus süüa kahe, 2a lapsega? Mängunurk oleks kindlasti abiks :) kas Pastoraati hommikusöögile ja Picadillysse lõunale nendega oleks mõeldav?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hei!
      Picadillyt kahjuks ei eksisteeri enam. Mängunurgaga kohad on näiteks Oliveri hoov (Supeluse tänaval) või siis Pärnu Jahtklubi restoran, samas ega sa neist kohtadest erilist toiduelamust ei leia.

      Hommikusöögikohtadest julgen soovitada Pastoraati (üks minu lemmikuid hommikusöögikohtasid Pärnus) või siis Mahedikku:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails