17. veebruar 2019

Koorene kana tüümiani ja päikesekuivatatud tomatitega


Mul on hetkel käimas igasugu põnevaid projekte ja tegemisi ning seetõttu jõuan siia blogise pisut harvem, kui sooviksin. Sellegipoolest ei jäta ma blogi unarusse ning püüan jagada siin oma retsepte nii tihti kui võimalik. Tegelikult mul ongi üsna mitu retsepti ootel, mida jagada sooviksin... Alustame aga algusest! Esmalt üks imelihtne kanaroog, mis ei nõua pikka ettevalmistusaega ning ühe korraga valmib nii kaste kui ka roa staar kana. Seega jääb juurde sobitada vaid meelepärane lisand. Mina eelistan miskit värsket või siis aurutatud köögivilju, samas kartulipüree on alati kindel valik! Sinu otsustada!


PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat, siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled:)



Aeg:  50 min
Mitmele: 3

800 g broilerikoivatükke
sool, pipart
1 küüslauguküüs
väike kimbuke tüümiani
2,5 dl kanapuljongit
1 dl vahukoort
2 tl mahedat sinepit
6-8 päikesekuivatatud tomatit

Pruunista kanakoivad pannil õlis mõlemalt poolt kuldseks. Vahepeal maitsesta heldelt soola ja pipraga. Pane ahjuvomi viilutatud küüslauguküüs, hakitud tüümian ja päikesekuivatatud tomatid. Lisa pruunistatud kanakoivatükid. Vala vormi puljong. Sega koor ja sinep omavahel ning vala samuti vormi. Küpseta kana 175 kraadi juures 35-45 minutit.  

Retsept valmis koostöös Rannamõisa linnulihaga!

4 kommentaari :

  1. Kui kasutada vee ja vahukoore asemel terve kogusena toidukoort (mul lihtsalt vajab üks 400ml pakk tegemist) ja sinna puljongikuubik lisada, kas see võiks ka hästi välja tulla? Või peab tingimata olema ikkagi vett ka?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Puljongit ei pea ilmtingimata kasutama, võib ka lihtsalt toidukoorega teha. Koorega tehtult tuleb samuti imehea roog - tummine ja meeldivalt rammus:)

      Kustuta
  2. Mul ootamas broilerikoivad? Ka need sobivad? Ja kas kaanega vormis? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sobivad loomulikult! Mina küpsetasin ilma kaaneta, kuid kaanega sobivad väga hästi.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails