2. november 2018

Bataadivõileivad hernevõrsete ja kalamarjaga!

Mida enam talve poole, seda enam trügib minu menüüsse bataat - ja nii on see iga aasta. See muidugi ei tähenda, et bataat igapäevaselt kasutuses oleks. Pigem on see ikka selline tore külaline, kellega meeldiv taaskohtuda üks või kaks korda nädalas. Bataat sobib imehästi nii soolastesse kui ka magusatesse roogadesse. Ühe komponendina juurviljapüreedesse, röstituna või siis hoopis friikartulite kujul näksimiseks! Koogid ja saiatainas on samuti tänulikud selle juurika üle, muutes tekstuuri tummisemaks ning värvuse ahvatlemaks! 

Siinkohal toimib bataat aga võileivana imehästi, täites saia-leiva rolli! Röstituna võimaldavad bataadiviilud enda peale kuhjata igasugu häid lisandeid. Sel korral meisterdasin võileivakatte kodujuustust, munast, tomatitest ja kalamarjast. Maitset jagasid ka hernevõrsed, mis sobivad suurepäraselt ka niisama söömiseks või siis salatitesse, voki- ja pajaroogadesse, lisandiks vrappidele, suppidele ja pastatoitudele. Ühesõnaga on tegemist laiahaardelise maitserohelisega, mis on kõige paremad just siis, kui võrsed on veel nooremapoolsed! 
PS! Kui poest oled endale poti hernevõrseid koju toonud ning soovid neid edukalt säilitada, siis soovitan neid hoida jahedas ruumis või veel parem külmkapis. Nii ei närtsi need ära ning sobivad kasutamiseks ka mitu-mitu päeva hiljem. Võid aeg-ajalt taime ka kasta, sest nii pikeneb nende eluaeg veelgi!

Mitmele: 3 tk
Valmistamisaeg:

1 suurem bataat ehk magustkartul
4-5 sl kodujuustu
hernevõrseid
3 kirsstomatit
1-2 keedetud muna
ca 3 tl kalamarja
oliiviõli
soola, pipart


Lõika bataat kolmeks (ca 1 cm paksusega) piklikuks viiluks. Aseta viilud  fooliumile, piserda üle oliiviõli ning maitsesta soola-pipraga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit. Lase pisut jahtuda. Seejärel määri bataadiviiludele kodujuust. Aseta peale hernevõrsed, poolitatud kirsstomatid ja munaviilud. Laota peale kalamari ning maitsesta võileib lõplikult soola-pipra ja oliiviõliga

Postitus sündis koostöös Grüne Feega

Vaata teisi postituse koostöös Grüne Feega:
Ühe poti roog
Soodaleib sulatatud juustuga
Jahutav jäätee
Suvine külmsupp
Spinatiga rullbiskviit
Lihtne murulaugupesto
Toortatrakreem
Apelsini-basiilikusmuuti
Kolme juustu pirukas 
Hapukooreomlett
Külaskäik Grüne Fee aiandisse

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails