27. september 2018

Ühe poti roog - riis, kana ja basiilik


Ma olen ennegi jaganud siin blogis retsepte, mis saavad valmis ühes potis. Selles mõttes, et viskad asjad potti ning seejärel jääd ootama, kuni kõik ilusti ühtseks roaks valmib. Kui enamasti olen niimoodi valmistanud pasta- ja tanguroogasid, siis selle toidu peaosalisteks on hoopis kana ja riis. Ja kui sellised komponendid juba toidus figureerivad, siis võib üsna kindel olla, et ka lapsed oma taldriku ilusti tühjaks söövad. Miskipärast on lihtsalt nii, et kombinatsioon "kana ja riis" on lastele justkui võlukooslus, mistõttu toidu edukuses ei pea kahtlema! Ühesõnaga meeldib see toit ka lastele ning on mõnusalt lihtne valmistada nii lõuna- kui ka õhtusöögiks. Maitsetaimedest lisasin toidule ohtralt värsket tilli ja basiilikut. Viimane on tihtipeale minu kohustuslik komponent päris mitmetes roogades. 
Mulle meenub kevadine külaskäik Grüne Fee aiandisse, mille aiandid rõkkasid jahedal kevadpäeval täielikult suverütmis. Seal selguski, et üks parimaid Grüne Fee müügiartikleid on just basiilik. Seal sirgusid nad värvikirevalt pisikestes potikestes justkui ilutaimed. Olgugi, et see taim on külma suhtes üsna kartlik ning koduses külmkapis üldjuhtudel "sureb", siis on ta võimas maitsetaim enamikess roogades ning lisab toidule basiilikule omast maitset ja võlu!



Valmistamisaeg 45 min

Mitmele:4

600 g broilerikintsuliha
soola, pipart
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 punane paprika
100 g suitsupeekonit
1 purk purustatud tomateid
2 ,5 dl keetmata riisi
4 dl puljongit
1 sl võid
2 tl paprikapulbrit
kimbuke värsket basiilikut, hakituna
kimbuke värsket tilli, hakituna
1 tl mahedat sinepit
150 g külmutatud herneid

Tükelda kanaliha ja väiksemateks tükkideks. Haki sibul, purusta küüslauguküüned ning tükelda paprika. Kuumuta paksupõhjalises potis (või suuremal pannil) pisut õli ning pruunista kanaliha, maitsesta soola ja pipraga. Poole pealt lisa ka peekoniribad, sibul ja paprika ning kuumuta kõik korralikult läbi. Seejärel lisa segades ülejäänud ained (va herned) ning lase kaane all madalal kuumusel roal valmida ca 30-35 minutit, vahepeal sega kindlasti paar korda. 10 minutit enne valmimist sega juurde herned. Kui toit on valminud, siis maitsesta lõplikult ning serveeri.


Postitus sündis koostöös Grüne Feega

Vaata teisi postituse koostöös Grüne Feega:
Soodaleib sulatatud juustuga
Jahutav jäätee
Suvine külmsupp
Spinatiga rullbiskviit
Lihtne murulaugupesto
Toortatrakreem
Apelsini-basiilikusmuuti
Külaskäik Grüne Fee aiandisse. 

6 kommentaari :

  1. Väga maitsev roog! Aitäh retsepti eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on küll tore kuulda, et juba retsept katsetatud ning lõpptulemus meeldis:) Tänud tagasiside eest!

      Kustuta
  2. Millist riisi Sa üldjuhul kasutad? :)
    Olen selliste roogade puhul pikateralist riisi kasutanud, aga ikka on lõpptulemus kuidagi liiga pudrune.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ka minul on kasutatusel sedasorti riisiroogade valmistamiseks pikateraline riis. Tuleb lihtsalt jälgida, millal kogu kupatus pliidilt võtta ning valmistada rooga ilma kaaneta:)

      Kustuta
  3. Hakkan kindlasti seda retsepti täna valmistama! Kas kinsuliha tõesti kohe alguses lisada, ei taha et kuiv jääks.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails