20. august 2018

Õuna-juustukook - parajalt magus, mahlane ja kreemjas!

Suvi saab läbi ning seoses sellega lõppeb ka Naistelehe köögirubriik "Suvekook". Minu sulest on seesama õunakook selle rubriigi viimaseid magusaid ampse ning mis ilmus see ajakirjas 15. augustil. Tõsi, veel 2 koogikest on selles rubriigis küll ilmumas, kuid need on hoopis kellegi teise meisterdatud ning seda näeb juba uuest numbrist;) Sügisest alates on aga taas tagasi "Koolilapse rubriik" ning siis jätkan koos lastega kokkamist ning nendele jõukohaste toiduretseptide jagamist Naistelehes:) Kes soovib võib piiluda ka Naistelehe veebi, kus avaldatakse tihtipeale ka osad ajakirjas ilmunud toiduretseptid.

Nüüd aga õuntest ja kookidest. Oleme nimelt perega kolimas, kuid enne seda, kui uude koju end mugavalt sisse sätime, oleme terve suvi elanud Pärnus pisut teises kandis. Tegemist on sellise mõnsa kodurajooniga, kus õhtuti ringi jalutades on imeliselt tore kohata korviga õunu, mis inimesed on oma aia taha jätnud selleks, et möödujad nendega maiustada saaks. Ja iga päevaga tuleb neid korvikesi erinevate aedade taha aina juurde. Tundub, et õunahooaeg on täielikult käima lükatud ning seepärast võikski hetkel esikohal olla erinevad õunakoogid. Minu üks lemmikumaid õunakooke on loomulikult sel hooajal juba mitmeid kordi valminud. Selle puhul on tegemist täpselt sellise koogiga, kuhu kulub meeldivalt palju õunu:) Käesolev õuna-juustukook nüüd selline õunte kulutaja ei ole, kuid need annavad sellele koogile palju juurde - meeldivalt mahlakust, tekstuuri ja maitset. Seega tasub õunad puu alt (või pealt või korvidest;) kindlasti kokku korjata ning kooki pista!



Mitmele: 12 tk
Muu: Seistest muutub maitse aina paremaks - nii nagu juustukookide puhul ikka!


Põhi:
200 g kaeraküpsiseid
75 g võid, sulatatuna
0,5 tl kaneeli

Täidis:
600 g õunu
1 tl kaneeli
400 g  toasooja toorjuustu
400 g Kreeka jogurtit
4 muna
200 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 pk Juubeli tordipulbrit
näpuotsatäis soola

Purusta küpsised peeneks puruks, lisa sulatatud või ja kaneel ning sega ühtlaseks. Suru segu küpsetupaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø24-26cm) põhjale.

Koori ja tükelda õunad ning sega need kokku kaneeliga. Sega kokku toorjuust ja jogurt. Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks ning lisa siis toorjuustusegule. Lisa segades juurde ka tordipulber ja sool. Kõige viimasena lisa segades juurde õunatükid. Vala täidis koogivormi ning küpseta 160 kraadi juures 1 tund. Seejärel lülita ahi välja, kuid lase koogil veel suletud ahjuuksega ahjus seista 30 min. Seejärel lase pisut jahtuda ning tõsta vähemalt paariks tunniks külmkappi!

4 kommentaari :

  1. Kas ahjus peaks kasutama kuumutust pöörd õhuga või ülevalt ja alt kuumusega.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See kook on valmistatud ülevalt ja alt kuumusega. Kui kasutan pöörõhku, siis kindlasti on see retsepti juures märgitud, kuna selle režiimiga on ahjukuumus ka pisut kõrgem:)

      Kustuta
  2. Kui jätan välja juubeli tordipulbri, kas on vaja asendajat?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võib alati proovida, siis tuleb lihtsalt teise näoga kook:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails