6. august 2018

Õhuline juustukook sõstramoosiga

See kook sai lõpptulemusena nüüd nii hea, et söömist ei seganud isegi hullunud suvekuumus. See juustukook on hästi kreemjas, samas aga tänu vahustatud vahukoorele meeldivalt õhuline. Kes soovivad meisterdada ilma küpsetamata koogikest, siis see maius siin on midagi, mille valmistamist kindlasti kaaluda võiks. Mulle meeldib üldjuhul želatiini asemel kasutada tarretamiseks teisi meetodeid ning seepärast on ka selle koogi tahenemiseks kasutatud kõige lihtsamat alternatiivi -  šokolaadi. Viimane teeb selle koogi magusaks ning seetõttu passib viiluke juustukooki eriti hästi tassikese hea kohviga. Mis ma sellest koogist veel räägin? Selles maiuses pakuvad maitseelamust 3 erimaitselist juustukoogikihti - tume šokolaadikiht, mahe halvaakiht ning kõige lõpetuseks valge šokolaadi kiht. Lisaks purustasin kokku toormoosi, mille koostises olid punased ja mustad sõstrad ning pisut suhkrut. Moosi tegin pigem hapuka, et see koogil üleliia magusalt ei mõjuks;)


PS! Retsept ilmus ka (01.08.2018) ajakirjas Naisteleht!
Vaata minu tegevusi ka instagramist!

Valmistamisaeg: 30 min + tahenemisaeg
Mitmele: 12 tk

Põhi:
200 g Domino või Oreo küpsiseid
50 g võid, sulatatuna

1. kiht:
100 g tumedat šokolaadi (56%)
125 g hapukoort

2. kiht:
100 g halvaad
250 g toasooja toorjuustu
150 g hapukoort
150 g valget šokolaadi
50 g piimašokolaadi
1 dl vahukoort

3. kiht
150 g valget šokolaadi
250 g toasooja toorjuustu
1 dl vahukoort

Sõstramoos:
punaseid ja musti sõstraid
suhkrut

Põhja valmistamiseks purusta küpsised peeneks puruks, lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø24cm) põhjale.

Esimese kihi jaoks sulata šokolaad vesivannil. Sega sulatatud šokolaad kokku hapukoorega ning kata seguga koogipõhi. Seejärel sega kokku halvaapuru, toorjuust ja hapukoor. Sulata šokolaadid vesivannil ning lisa segades segusse. Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikuks halvaasegusse. Laota täidis ühtlaselt vormi.

Viimase kihi valmistamiseks sulata šokolaad vesivannil ning sega siis kokku toorjuustuga. Kõige viimasena sega juurde vahustatud vahukoor. Laota vormi ning lase seejärel koogil külmkapis taheneda vähemalt 4 tundi. Sõstramoosi valmistamiseks purusta kahvliga marjad, lisa maitse järgi suhkrut ning serveeri kooki koos moosiga.

4 kommentaari :

  1. Supermaitsev, kreemjas ja hõrk kook! Kõik külalised jäid rahule, teeme kindlasti veel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh tagasiside eest! Mulle see kook ka väga meeldib:)

      Kustuta
  2. Aitäh retsepti eest!
    Kook meeldis väga, kuid kuna tegu on siiski ülimagusa (ja rammusa) variandiga, siis asendaksin järgmisel korral põhjas olevad Domino/Oreo küpsised tavalistega + peale panin värskeid sõstraid, mis natukenegi magusust aitasid tasakaalustada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Värsked marjad on alati hea mõte magususe tasakaalustamiseks ning praegu pakub hooaeg neid kuhjaga:) Ma ise olen seda kooki harjunud tegema just nende küpsistega, kuna Domino küpsised annavad miski oma täiendava maitse, aga loomulikult võib seda valmistada mis tahes küpsistega! Rõõm kuulda, et kook meeldis:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails