20. juuni 2018

Šokolaadine toorjuustukook maasikate ja jäätisepallidega

Jäätis ja maasikad on ju ülihea kooslus ning miks ei või need eksida ära ühele küpsetamata koogile?! Olen vist lõpmata hulk kordi maininud, et suvisel ajal on küpsetamata koogid valmistamiseks eriti mugavad. Ei vaja ahju. valmivad kiirelt ning ilma suurema mässamiseta. Ja küpsetamata koogid mõjuvad suvisel ajal kuidagi eriti värskendavalt - isegi siis, kui koostisosad pole just üleliia taljesõbralikud. 


Selle koogi katteks plaanisin ma juba ammu kuhjata ohtralt maasikaid, sest mis saaks olla veel parem kui eestimaised maasikad toorjuustuga. Tegelikultt veel parem on see, kui nendele maasikatele kuhjata peale veel meeldivas koguses jäätist. Tasapisi hakkab jäätis maasikate vahele sulama ning see kooskõla mekib taldrikul veel eriti hästi. Seega soovitan ma pisut jäätisel koogi peal olla ning salamisi maasikate sekka imbuda;) Jäätiseks võiks olla ikka vaniljejäätis, sest teiste maitsetega jäätised muudavad kogu koogi olemuse liiga segaseks. Mina kasutasin Magnumi jäätist, mis on muidugi ka niisama söömiseks lihtsalt suurepärane, samas ei tee ka sellele koogile halba!



Põhi:
120 g šokolaadimüslit
40 g võid


Täidis:
100 g piimašokolaadi (kasutasin Mesikäpa šokolaadi)
400 g toorjuustu, toasooja
100 g hapukoort


Kate:
50 g valget šokolaadi
100 g hapukoort


Peale:
maasikaid või teisi hooajalisi marju
jäätist


Põhja valmistamiseks blenderda/jahvata müsli peenemaks. Sulata või ning sega kokku müsliga. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø20cm) põhjale.

Täidise valmistamiseks sulata šokolaaditükid vesivannil. Sega toorjuust kausis lahti, lisa hapukoor ja sega ühtlaseks massiks. Seejärel lisa segades juurde sulatatud šokolaad. Aseta segu vormi. Seejärel sulata katte jaoks valge šokolaad ning lisa see segades hapukoorele. Tõsta ka see segu vormi ning määri ühtlaseks. Lase koogil külmkapis taheneda vähemalt 3 tundi kuni üleöö. Vahetult enne serveerimist kata kook maasikaviilude ning jäätisepallidega.


4 kommentaari :

  1. Minu uus lemmik. Ainult, et müslit ma peenemaks ei purusta ning katte ja jäätise jätan ära. Lihtne ja superhea ka ainult marjadega kaunistatult.

    VastaKustuta
  2. Kas on mõni soovitus/eelistus ka šokolaadimüsli valikul? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus! Üldiselt ei ole kasutanud kindlat sorti. Selles osas vabad käed:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails