26. veebruar 2018

Piparmündine toortatrakreem

Toortatar on kasulik toiduaine, temast valmistatud toidud on organismile hästi omastatavad ning tänu sellele ei tekita kõhus ebameeldivat raskustunnet. Samas täidavad toortatratoidud väga hästi kõhtu ning annavad pika täiskõhutunde. Lisaks sisaldab toortatar võrreldes teiste kõrrelistega rohkelt B-grupi vitamiine. Tatras on ka rohkelt rauda! Ja positiivseid raviomadusi on toortatral samuti, piisab kui kasutada google-otsingut ning seejärel võid toortatra paljudes heades külgedes veenduda. Minul peidab toortatar ennast köögiriiulil üsna silmnähtaval kohal. Kõige rohkem meeldib see mulle kergelt röstituna, nii on toortatar mõnusalt krõmps ja aromaatne. Niimoodi passib see hästi ka hommikuse pudru peale või tekstuuri lisamiseks magustoitudele. Samas saab kasutada toortatart nii erineval kujul ja olekus.


Hiljuti valmistasin toortatrakreemi. Katsetasin päris mitut moodi, et lõpuks saavutada just selline maitse, nagu algselt mõtteis oli. Toortatar kippus selles magustoidus lihtsalt niivõrd palju domineerima ja jäi kohati pisut jahuseks. Lõpuks aga saavutasin just sellise maiuse, nagu soovisin. Toortatraga on peaosas veel maitserohke piparmünt, mis kergelt kogu magustoidule õhetavalt värske mulje jätab. Piparmünt teeb tegelikult selle magustoiduga imesid, värskendades kogu kreemi ning muutes tasase magustoidu säravaks ja isegi toredalt lärmakaks.

See kreem sobib nii hommikusel ajal maiustamiseks kui ka magustoiduks. Vabalt võid selle kreemi varem valmis teha, sest külmkapis säilib see ilusti. Erinevalt minust, lapsele see magustoit ei meeldinud, kuid katsetage teie ka - ehk veab teil rohkem:)

See postitus sündis koostöös Grüne Feega ning juba etteruttavalt ütlen, et see postitus ei jää viimaseks. Kuni selle aasta lõpuni leiab iga kuu siit blogist ühe retsepti, kus kasutatud  just Grüne Fee maitserohelist või erinevaid salateid!


Kogus: neljale

50 g toortatart
0,5 õuna
2 banaani
2-3 sl naturaalset kakaopulbrit
2-3 tl mett
värsket piparmünti (kasutasin ära peaaegu terve poti)
200 g kohupiimapastat
75 g kuivatatud ploome
2 sl mandlilaaste
 

Pane tatar eelmisel päeval veega likku. Järgmisel päeval nõruta ning loputa voolava vee all tatar üle. Lõika õun sektoriteks ning eemalda südamik. Pane kaussi tatar, banaanid, õunasektorid, kakao, mesi ja piparmünt ning mikserda ühtlaseks seguks. Vajadusel lisa täiendava magususe saamiseks mett. Seejärel sega lusikaga juurde kohupiim. Haki ploomid tükkideks ning sega koos mandlilaastudega kreemi sisse. Hoia serveerimiseni jahedas.


#grünefee #grynefee
#eestimaine #kodumaine
#keemiavaba #roheline
#eestitoode

4 kommentaari :

  1. Tere Ragne! Tatrakreem näeb imemaitsev välja. Väikesest sportlikust huvist küsin, mis kaameraga sa need kenad klõpsud teed ning kas tõesti loomuliku valgusega saab nii head toonid kätte? :)

    Triinu

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suured tänud komplimendi eest:) Kaameraks on mul Canon 6d ning pildistan EF 50mm f/1,8 objektiiviga.

      Lisavalgustust ma ei kasuta ning teen kõik fotod loomuliku valgusega. Kõik lisavälgud ja valgustused seisavad kapinurgas:) Pildistan oma köögis, kus otsest päikesevalgust ei ole, kuid samas on hästi palju neutraalset valgust:)

      Kustuta
  2. Millega saaks asendada kohupiima? #vegan :D

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails