19. jaanuar 2018

Väga maitsev koriandrihummus

Kõik koriandri austajad - siin on nüüd midagi teile! Koriander on imeline maitsetaim ning üldjuhul seda kas vihatake või armastatakse. Mina kuulun otseloomulikult nende viimaste hulka. Koriander on suurepärane ja seepärast ei saa ka minu hummus koriandrist kuidagi puutumatuna jääda. Võin öelda, et see ürt sobib hummusega kaussi jagama kohe kindlasti. Muidugi võimutseb sellisel juhul maitsena meeldivalt koriander, kuid samas on tunda  ka hummusele omast vürtsköömet. Hummusel on peamiselt üks retsept, kuid sellesse lisatavate lisanditega võib mängida täpselt oma isude järgi. Minule maitseb väga näiteks röstitud porganditega hummus, kuhu lisatud pisut ka suitsust paprikat. Loomulikult ei saa kuidagi mööda ka peedihummusest. Seesugune määre sobib imehästi igasugu saia-leivaga, riisigalettide ja näkileibadega samuti. Lisaks sobib hästi dipikastmena porganditele, kurkidele ja muule värskele kraamile!


Mõned soovitused/selgitused enne, kui retsepti juurde jõuate:
* Tahhiinit mina ei kasutanud (otsa sai:)), selle asemel suristasin määrdesse hoopis päevalilleseemneid. Päevalilleseemnete asemel on väga sobivad ka seesamiseemned!
*Kui küüslaugu tugevat mekki kardate, siis kuumutage see pannil eelnevalt kergelt läbi. Nii on lõpptulemus mahedam, kuid kui kohe üldse küüslauku ei soovi, siis jätke see lihtsalt retseptist välja.
*Oliiviõli täpset kogust ei oska ma öelda, kuid ärge sellega koonerdage. Lisage seda niipalju, kuni saate sobiva tekstuuri. Muidugi ärge unustage seda ka pisut hummusele peale piserdada serveerimisel!
*Oliiviõli puhul ärge allahindlusi tehke ning kasutage hummuse valmistamiseks oma lemmikõli. Minu lemmikuks on kindlasti äärmiselt pehme ja mõnusa maitsega ISUL-oliiviõli.
* Hummus säilib külmkapis hoides värskena ca 3 päeva!
*Kindlasti pese kikerherned enne kasutamist korralikult voolava vee all läbi! See kikerhernevedelik ei ole üldse nii tore ja puhas asi.


1 küüslauguküüs
1 prk (425ml) kikerherneid
3 sl päevalilleseemneid
1 laimi pressitud mahl
ca 5-10 sl oliiviõli
1 tl (kuhjaga) vürtsköömneid
kimbuke värsket koriandrit
soola, pipart

Viiluta küüslauguküüs ning kuumuta see pannil kergelt pehmeks. Seejärel pane kõik ained blenderisse ning vurista kõik ühtlaseks seguks, maitsesta. Vajadusel lisa täiendavalt oliiviõli.

Retsept valmis koostöös ISULiga.
NB! Kui selle toote vastu tekkis huvi, siis isul.ee veebipoes on 22-24.01.18 kõik kaubad kuni -20% soodsamad. 
Muul ajal on võimalik soetada seda oliiviõli aga -10% soodsamalt, kui märgite ostmisel sooduskoodina ära "RAGNE". 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails