23. jaanuar 2018

Karamelllitäidisega võiroosid (vaid neljast komponendist)



Eelmise nädala Naistelehes (17.01.18) jagasin ma köögilehekülgedel magustoitude retsepte, mis valmivad vaid neljast komponendist. Imamaitsvad küpsised, tummine šokolaadikook ja magusad pirukad olid just need, mille retsepte võis ajakirjast näha. Neljast komponendist võib tegelikult valmida nii palju põnevaid asju! Üheks retseptiks olidki needsamad võiroosid, mis maitsevad pisut nostalgiliselt, sisaldades täidisena karamellist kondenspiima, õunu ning kaneeli. Ju see kombo tekitabki sellise mõnusa nostalgilise olemuse kogu küpsetisele ning paha-aimamatult paneb käe haarama veel teisegi piruka järele.... Selle retsepti inspiratsioon pärineb tegelikult juba varasemalt siin blogis jagatud lihtsalt valmivate suitsukanatäidisega võirooside retseptil . Soolasele pirukale vahelduseks on seekord aga magusamat sorti küpsetisised. Minule meeldivad nad pigem pisut jahtununa kui ahjusoojalt, sest nii on maitsed ühtlustunud. Koos tassikese teega - imehea!


Mitmele: 10 tk
Aeg: 25 min

500 g külmutatud pärmi-lehttainast
200 g õuna
150 g kondenspiima karamelliga
1 tl kaneeli

Kui kasutad valmisrullitud tainast, laota see lihtsalt lauale (vastasel juhul, rulli tainas ca 0,5cm paksuseks). Lõika tainas pikkupidi pooleks ning risti viieks, et tekiks 10 ruudukest.
Koori õun(ad) ning tükelda väikesteks tükkideks. Määri kondenspiim tainaruutudele, laota peale õunatükid ning raputa üle kaneeliga. Saiakeste vormimiseks suru nurgad tainaruudu keskele. Tekkinud uued tainaruudu nurgad suru uuesti tugevasti keskele kokku. Aseta volditud tainaruudud ahjuplaadile (soovi korral võid neid pealt lahtiklopitud munaga määrida)  ning küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit.

10 kommentaari :

  1. Et mul oli seda nüüd vastu ööd vaja näha. Eks söön siis unenäos, kogu see kooslus mmmmm :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Novot:) Ja mina omalt poolt tänan sind, et tutvustasid mulle kooslust riisigalett-kookosrasv-mesi-kaneel :) nii maitsev!

      Kustuta
    2. Onju! Aga palun, nii tore, et veel üks fänn juures :)

      Karamellikondenspiima vedasin koju, vaatan, kas jõuan selle saiakeste sisse ka peita või kaob see enne mu kõhtu :D

      Kustuta
    3. On hea jah, aga eriti just selle ühema riisigaletiga:)

      Nii, mis kondenspiimast sai? Leidis tee kõhtu? :D

      Kustuta
    4. ikka veel ootab paremat aega :D Arvan, et selle lahendamine on paari nädala küsimus, millisel kujul, seda näitab aeg ja tuju :D

      Kustuta
  2. Kui suured need ruudud peaksid olema?

    VastaKustuta
  3. Tõesti imehead! Lihtne, kiire, maitsev.

    VastaKustuta
  4. Väga maitsvad ja nii lihtne teha!!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails