28. september 2017

Kaks banaanijäätist: maasika ja ise tehtud küpsisetaina tükkidega ning teine kakao, šokolaaditükkide ja maapähklivõiga

Banaanijäätis on justkui selline põnev taaskohtumine iga kord, kui seda valmistan. Ma ju tean, et see on hea, aga süües mõtisklen endamisi, et pean seda ikka oluliselt tihedamini tegema. Kui kunagi banaanijäätise avastasin, siis enamjaolt valmiski see vaid külmutatud banaanist. Seejärel hakkasid jäätisele vaikselt juurde tekkima aga igasugu maitsvaid sõpru - kookospiim, maapähklivõi, kookoshelbed.... Nüüd valmistangi ma banaanijäätise juba meelega hästi rikkaliku, justkui oleks kaussi ära eksinud pisut Ben & Jerry jäätist:) Sedasama banaanijäätist sööb silmade särades ka pisipiiga Mia, seda aga muidugi isu tekitamiseks nö moosi asemel pudru peal. Niisiis tegin seekord 2 erinevat banaanijäätist, mida ma alguses siin blogis avaldada ei plaaninund. Hiljuti jagatud Instagrammi postitusest saabusid minuni aga mitmed retseptisoovid ja seetõttu on need 2 retsepti nüüd siin!



Banaanijäätis maasikamoosi ja ise tehtud küpsisetaina tükkidega
Seda jäätist rikastab kohe kindlasti isetehtud küpsisetainas, mis maitsepõnevust tekitab. Küpsisetainast tuleb tegelikult küll pisut rohkem, kui banaanijäätisekogus seda nõuab, kui järelejäänud tainasegu säilitan ma külmkapis ning pistan hommikul näiteks pudru peale;)

Kogus: kahele

2 banaani
4 sl maasikatoormoosi
2 sl Kreeka jogurtit

Küpsisetainas:
2 sl (täistera)kaerahelbeid
25 g meelepärast pähklivõid
0,5 tl mett
0,25 tl kaneeli
1 tl toorjuustu

Küpsisetainavalmistamiseks jahvata kaerahelbed peeneks, lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks puruseks massiks. 
Viiluta banaanid ning sügavkülmuta viile umbes tunnike või seni, kuni need on kergelt külmunud. Seejärel pane külmunud banaaniviilud koos maasikamoosi ja jogurtiga köögikombaini/kaussi ning püreesta ühtlaseks jäiseks massiks*

Seejärel sega lusikaga segusse eelnevalt valmistatud küpsisetainapuru (lisa seda jäätisele nii palju, nagu meelepärane tundub). Söö koheselt.

Banaanijäätis kakao, šokolaaditükkide ja maapähklivõiga

Kogus: kahele

2 banaani
2 tl kakaopulbrit
2 sl maapähklivõid
4 sl Kreeka jogurtit
2 tl šokolaaditükke (sobib nii piimašokolaad kui ka tume šokolaad)

Viiluta banaanid ning sügavkülmuta neid umbes tunnike või seni, kuni viilud on kergelt külmunud. Seejärel pane külmunud banaaniviilud koos kakaopulbri, maapähklivõi ja jogurtiga köögikombaini/kaussi ning püreesta ühtlaseks jäiseks massiks*. Seejärel sega lusikaga segusse šokolaaditükid. Söö koheselt. 

*Kui segu ei taha ühtlaseks minna, siis lase banaaniviiludel veel pisut seista, kuni need pehmenevad.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails