24. august 2017

Imelihtsad kana-juustukotletid (ilma munata!)

Kui ma mõni aeg tagasi oma lapselt küsisin, et mis on tema lemmiksöök, siis sain ma viivitamatult vastuseks, et kotletid kartulipüreega. No ikka need kõige klassikalisemad kotletid, ilma mingisuguste "huvitavate" lisanditega - lihtsalt kotlett, mis sisaldab veise-seahakkliha, natuke sibulat, maitseaineid ja muna. Kui ma aga pärisin nendesamade kana-juustukotlettide kohta, siis need pidid ka päris normaalsed olema:) Niisiis jagan ma alljärgnevalt söödavate hulka tunnistatud kotlettide retsepti! Endale meeldib mulle see retsept tohutult, valmivad kiirelt ning lõpptulemusena maitsevad nii mahlaselt ja nii ... hästi.

Ma olen siin blogis linnuhakklihaga kotlette juba omajagu jaganud. Kord peediga, kord suvikõrvitsaga kord jälle mõne kolmanda köögiviljaga. Ka siia sobib mõni värskust andev juurvili ideaalselt. Jämedalt riivituna soovitan kotletitainasse lisada suure peotäie kõrvitsat, peeti või porgandit. Muna see retsept ei nõua, kuna linnuhakkliha on juba sellise tekstuuriga, et püsib ka ilma selleta väga hästi koos. 

Vaata ka teisi sarnaseid kotletiretsepte:
Ühed väga lihtsad porgandikotletid
Lihtsad suvikõrvitsakotletid



 Kogus: 10-15 tk (olenevalt sellest, kui suured kotletid teed)
Valmistamisaeg: 25 minutit

450 g kanahakkliha (rinnafileest)
2 tl sibulahelbeid
2 sl toorjuustu
2 sl tilli, peeneks hakituna
50 g riivitud juustu
soola, pipart

Sega kõik komponendid omavahel kokku, maitsesta soola-pipraga. Lase kotletimassil maitsestuda u 10 minutit. Seejärel vormi käte vahel tainast soovitud suurusega kotletid ning küpseta pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.


2 kommentaari :

  1. Olen varemgi siit häid retsepte saanud nii seekordki. Panin õhtul kanahakkliha sulama ja täna vaatan huvitavat retsepti:). Tegin valmis ja tõesti jäid mahlased ja maitsvad. Kuna pliidi ees läks see küpsetamise osa juba meelest, sest keerutasin tainast harjumusest riivsaias, ma arvan, et see maitset ei rikkunud.Aitäh maitsva kotleti eest! Häid ideid edaspidiseks!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails