31. mai 2017

Kiiksuga arbuusismuuti

Ma peaaegu, et elan köögis ning ju sellepärast on minult tihti küsitud, et milliseid köögividinad mul kodus kasutusel on. Just sellised meeltmööda asjad, mille abil mugavalt miskit valmistada. Hakkasin sellele mõtlema, koostasin nimekirja ning olen jubsiina pikemat aega mõelnud sellest ka siia kirjutada. Toongi välja mõned kasulikud köögiabilised, mida hetkel pigem sageli kasutan (see ei tähenda muidugi seda, et aasta pärast juba teised lemmikud platsis on):

1. Jäätisemasin - Mul on hetkel täielik ise tehtud jäätise maania peal. Katsetan ja proovin ja maitsen ning teate mis? Ise tehtud jäätiste maailm on nii põnev! Minu lemmikuks on praegu erinevad hapukoorejäätised, mis valmivad nii lihtsasti ning millele saab lisada täpselt selliseid komponente, nagu soovid. Minu üheks suureks lemmikuks on vaarika-hapukoorejäätis ning šokolaadikreemiga jäätis. Lapsele on aga hapukoorejäätistest meeltmööda õunajäätis, sidrunijäätis ning laimijäätis. Täpsemalt rääkisin jäätisemasinast ka siin...
2. Vahvlimasin - see masin ei ole nüüd meil igapäevaselt kasutusel, aga nädalavahetuse ühel päeval on meil vahvlid menüüs kindlasti. Enim leiavad poolehoidu muidugi Belgia vahvlid erinevate magusate lisanditega. Minule aga meeldivad ka kohevad juustuvahvlid:)
3. Kapselkohvimasin - kohvimasinast olen ma siin blogis vahel juttu teinud. Meil on masina jaoks olemas tühjad kapslid, kuhu sisse me endale meelepärase kohvipuru paneme. Seejärel valmistab juba masin mõnusalt kreemise vahuga kohvi. Poes müüdavaid spetsiaalseid kapsleid ostsime viimati ikka väga ammu aega tagasi. Need tühjad kapslid kestavad nii kaua! Tellisin need aliexpressist. 
4. Kohviveski - see pisike abiline on mul kasutusel erinevate pähklite/vürtside jahvatamiseks siis, kui Nutribullet parasjagu kasutusel on.
5. Mahlapress - Mõni aeg tagasi tegime ikka igaks hommikuks mahla. Nüüd teeme pisut harvemini, aga siiski mitu korda nädalas hommikuti ... või siis õhtuti. Isiklikuks lemmikuks on porgandimahl pirniga või peedi-õunamahl;) Väiksemale lapsele keedan värskelt pressitud mahlast hommikuputru.
6. Munakeetja - uskuge või mitte, aga munakeetja on meil ikka väga tubli abimees. Ma poleks uskunudki, et see nii asjalik masin on. Ei oskagi kohe ära kiita, sest kui ise enne munakeetjat proovinud ei ole, siis ei usu ... ma ka ei uskunud enne, kui proovisin. Lisaks aurutan sellega lapsele köögivilju. Ühesõnaga on see väikeste koguste juures veel aurutaja ka:)
7. Nutribullet - See on siiani minu lemmik ja kasutuses igapäevaselt (rääkisin sellest ka siin). Eriti just pisibeebile toitude valmistamisel. Püreestan sellega hommikusööki, juurvilju, liha, puuvilju. Suurem laps teeb endale tihtipeale smuutit. Ja mida rohkem suve poole, seda rohkem mikserdan ka ise endale mõne mõnusa joogikese kokku. Nüüd olekski vist aeg sujuvalt üle minna selle retsepti juurde.

See smuuti on kiiksuga, kuna sisaldab kurki, mida on selles joogis ka tunda.  Minule maitses ning tekitas isegi kerget sõltuvust. Küll aga, kui sulle kurgismuutid on vastukarva, siis tõenäoliselt ei hakka ka see jook meeldima. Minule aga meeldis see jook just seetõttu, et kohati oli tunda arbuusi, kohati aga kurki. Need justkui võistlesid omavahel. Ühesõnaga on see mõnus vahepala, mida kindlasti tuleks juua jahutatult! Kasutasin Nutribulletit, mis kõik kiirelt ühtlaseks purustas.

PS! Raamatuloosi võitja  on ka selgunud SIIN postituses. Võitja, palun anna endast märku:)


ühele

50 g kurki (ära koori)
150 g arbuusi viljaliha
0,5 banaani
mõned piparmündilehed
1 sl laimist pressitud mahla
2-3 jääkuubikut

Pane kõik komponendid blenderisse ning püreesta ühtlaseks. Serveeri kohe!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails