22. detsember 2016

Juustukoogitäidisega porgandikook ehk järjekordne sünnipäevakook Miale


Järjekordne kuu on möödas ning seetõttu on aeg seda blogi kostitada taas ühe sünnipäevakoogiga. Seekordse koogi märksõnaks oli jõuluhõng. Olgugi, et kook ise jõuluste maitsetega nii väga ei hiilga, siis on pigem välimus see, mis pühademeeleolu tekitab. Viis kuud, viis piparkooki ning üks kõrge koogike, mis valmis taas 20 cm läbimõõduga koogivormi. Tänu oma kõrgusele saab koogist rohkelt koogiviile lõigata ning seetõttu jagub sellest küpsetisest vabalt 12-14le. Selle koogi sisuks on mahlane porgandi-ananassikook (algne retsept muudetud kujul siin blogis: Mummutort) ning täidiseks eraldi küpsetatud juustukook sulatatud juustuga. Kes selle koogiga pühade ajal aga mässata ei viitsi, siis soovitan valmistada niisama porgandi-ananassikooki, sest see jääb tõesti mõnusalt mahalne, piisavalt magus ning sobib praegusesse aega justkui valatult.


Ega tegelikult ka seda sünnipäevakooki keeruline valmistada ei ole. Vaja vaid 2 kooki valmis teha ning need siis omavahel ühendada nö ühte kuhja. Ümbriseks vahukoorest ja šokolaadist koosnev glasuur ning kaunistuseks pisut piparkooke, rosmariinioksi ja marju...


Juustukoogitäidis:
1 tl vanillisuhkrut
1,5 dl suhkrut
2 spl kartulitärklist
400 g Merevaigu (naturaalset) sulatatud juustu
4 muna
pisut sidrunist pressitud mahla


Täidise valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa sulatatud juust ning sega korralikult. Lisa munad ning maitsesta sidrunist pressitud mahlaga, sega ühtlaseks. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (Ø 20cm) ning küpseta 175 kraadi juures 35-40 minutit. Poole küpsemise ajal, kata kook pealt küpsetuspaberiga, et küpsetis liialt ei pruunistuks. Peale küpsemist lase koogil ahjus avatud uksega seista pool tunnikest. Hoia kooki külmkapis kasutamiseni. 

Porgandi-ananassikook:

250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
0,5 tl kaneeli
4 muna
75 g toiduõli
200 g suhkrut
200 g riivitud porgandit
200 g konservananassi, peeneks hakituna (pressi mahl välja)
75 g india pähkleid (peeneks hakituna)
piima (koogi immutamiseks)
 

Sega kuivained omavahel. Vahusta munad, õli ja suhkur kohevaks ning lisa kuivainetele. Lisa segades ülejäänud ained. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 150 kraadi juures 1 tund 10 minutit (ehk seni, kui kooki torgatud puutikk jääb puhtaks:)) Lase ahjus avatud ahjuuksega jahtuda. Täielikult jahtunud kook lõika horisontaalselt pooleks (kui kook on pealt pisut kõrgemale küpsenud, siis lõika see ilusti ühtlaseks) ning immuta lõikepinnad kergelt piimaga. 

Kreem koogivahele ja peale:
300 g toorjuustu, toasooja
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 sl hapukoort

Sega kreemi komponendid omavahel korralikult ühtlaseks. Määri pool segust porgandikoogi lõikepooltele. Seejärel kinnita alumisele koogipõhjale küpsetatud juustukook ning kata ülemise porgandikoogiga. 

Šokolaadikreem:
1,5 dl vahukoort
150 g tumedat šokolaadi

Kuumuta koor potis keemiseni. Tõsta tulelt ning lisa šokolaaditükid. Lase šokolaadil sulada ning sega siis kreem ühtlaseks. Kata sellega koogi ääred ning pealne.

Kaunistuseks:
soolakringleid
pool toorjuustukreemist
piparkooke
külmutatud marju
rosmariinioksi

Kinnita koogi äärtele koheselt peale šokolaadikatte lisamist soolakringlid. Pritsi koogile toorjuustutupsud ning pista sellesse piparkoogid. Äärista kook rosmariinioksadega ja puista peale marju. Hoia kooki serveerimiseni jahedas.



5 kommentaari :

  1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  2. Mitu tundi peaks/võiks kook enne serveerimist jahedas seisma? Ideaalis üleöö?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just, üleöö oleks kõige parem. Siis on tekstuur ja maitsed ilusti pagas:)

      Kustuta
  3. Tere, kui teha kooki suuremas, tavalises ümmarguses koogivormis, kas siis väheneb küpsetamisaeg?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere

      Kui koguseid ei suurenda, siis peaks tõesti küpsetamisaega vähendama. Seda saab vaadata jooksvalt küpsemise ajal ning proovida küpsusastet näiteks noa otsa või tikuga:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails