15. august 2016

Vanillikastmega vaesed rüütlid, mis pisut mahlasemad ja pontsakamad!

Enne kui selle retseptipostituse juurde lähen, siis pean mainima, et õunahooaeg on vist juba täies hoos. Mulle tundub, et ka sel aastal on selle blogi populaarseimaks õunakoogi küpsetiseks aastaid tagasi postitatud lihtsa ja maitsva õunakoogiretsept (mul on see koogike tegelikult just praegu ahjus valmimas). Samas pole ka ime, sest tegemist ongi ju äärmiselt mahlase koogiga, mis valmib lihtsatest ja vähestest komponentidest ning lisaks ei nõua ka rohkelt valmistamisaega. Lisaboonusena saab aga ära kasutada rohkelt õunu, sest selle koogi valmistamise puhul kehtib kindel reegel - mida rohkem neid mahlaseid ubinaid, seda parem! Ühtlasi on selle retsepti puhul tegemist ka kõige enim külastatuma retseptiga siin kokkama blogis!!!

Sellised lihtsad retseptid tunduvad minu blogi lugejaid võluvat. Seetõttu pisut nostalgitsemist, ning seejärel sama lihtsat joont edasi liikudes on Teie ees üks väga mõnus praesaiade retsept. Kõik kindlasti teavad, milline hõrgutis on nime taga vaesed rüütlid, kuid siiski kipume vahest unustama, kui hea asjaga on tegemist:) Minu retsepti võtmesõnaks on saiaviilude piisav leotamine muna-piimasegus, sest tänu sellele imavad saiad endasse parajalt munasegu, mistõttu on peale pannil praadimist lõpptulemus meeldivalt kohev ja mahlane - seest pehme, väljast aga meeldivalt krõbe! Mulle meeldib, kui neidsamu praesaiu on kostitatud vanillikastme ja moosiga, kuid loomulikult paku juurde seda, mis endale meelepärane. Lihtsa vanillikastme retsepti leiad alljärgnevalt;)



Vaesed rüütlid:
2 muna
2 dl piima
2-3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
u 4-5 saiaviilu
õli ja võid (praadimiseks)

meelepärast moosi, tuhksuhkrut ja šokolaadipuru (serveerimiseks)

Vanillikaste;
4 dl piima
1 vanillikaun
4 munakollast
4 sl suhkrut

Kastme valmistamiseks kuumuta piim koos vanillikaunaga* madalal kuumusel keemiseni. Seejärel eemalda vanillikaun potist. Teises kausis vahusta munakollased suhkruga ning vala sellele (ise pidevalt segades) juurde kuum piim. Seejärel kuumuta piimasegu madalal kuumusel pidevalt segades seni, kuni see pakseneb. Vahepeal eemalda vanillikaunalt seemned ning lisa kastmele. Kindlasti jälgi, et kuumutad kastet madalal kuumusel, sest vastasel juhul läheb kaste tükki.

Saiade valmistamiseks sega kokku munad, piim ja suhkrud, seejärel leota saiaviile valmistatud segus. Selleks, et saiad imeksid korralikult vedelikku endasse, lase neil munasegus leotada vähemalt 2-3 minutit, vahepeal viile ümber pöörates. Kuumuta pannil võrdses koguses õli ja võid ning seejärel prae leotatud saiaviilud keskmisel kuumusel (pigem olgu kuumust vähem, kui rohkem) mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri koheselt koos moosi, kastme ja šokolaadipuruga!

* Kui vanillikauna käepärast ei ole, siis ajab asja ära ka vanillisuhkrut.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails