21. juuni 2016

Munavalgetega kaerahelbepuder


Ma jumaldan hommikusööki, sest see annab tõuke tervele päevale. Seetõttu püüan ka hommikusööke võimalikult pikalt nautida ning kindlasti mitte hooga miskit külmkapist haarata. Mulle meeldib hommikul kööki jalutada ning kohvi valmistamiseks kõik valmis seada ... ja samal ajal kui kohv presskannus oma aromaatselt uimastavaid lõhnu jagab, valmistan mina juba miskit head ja paremat hommikuks. Mulle meeldib rõdule korralikult laud katta ning siis perega koos rahulikult hea toiduga päeva alustada. Meie peres on nädalavahetuse hommikutel esindatud kindlasti pannkoogid - see on traditsioon ning loodetavasti niipea see ka ei muutu. Muul ajal meisterdan hommikuks putru, soojasid võileibu, omletti või teisi munaroogasid, suvisel ajal on tihtipeale esindatud ka Kreeka jogurt mee, kamajahu ning maasikatega:) 


Nüüd aga selle retsepti juurde. Tundub, et munavalgetega kaerahelbepuder on "uus must". Pole ka ime, sest kui ma seda kevadel esmakordselt valmistasin, siis vaimustusin sellest koheselt. Lisaks täiendavale valgu annusele tekitab munavalge pudrus tõeliselt meeldivat siidjat, õhulist ja kreemjat tekstuuri, mida sööjad kindlasti märkavad! See on ka üks põhjustest, miks viimasel ajal üha rohkem munakollaseid magustoitude või jäätise valmistamiseks üle jääb. Munavalgepuder on tõeliselt hea ja väärib proovimist, lisandiks kindlasti värskeid maasikaid või teisi hooajalisi marju, mis kõik õigepea valmis saavad:)

kahele-kolmele

100 g gluteenivabu kaerahelbeid

8 dl vett
soola
2 banaani
2 munavalget


Lisaks:
kaneeli, mett, maasikaid

Pane kaerahelbed koos veega keskmisele kuumusele keema, maitsesta soolaga. Sega aeg-ajalt. Püreesta kahvli abil banaanid ning lisa lõpu poolr korralikult segades putru. Kui puder on valmis, siis lülita pliit välja, lisa munavalged ning pidevalt segades lase munavalgetel pudruga ühineda. Serveeri rooga kaneeli, veidikese mee ja maasikatega!

Tähelepanekud:
* Gluteeni- ja laktoosivaba
* Soovi korral lisa ka pisut võid, mis imemaitsvalt pudru peal ära sulab
* Võid lisada pudrule ka pisut murendatud sinihallitusjuustu, mis maasikatega hästi kokku sobib. Jäta aga meelde, et või ja sinihallitusjuustu lisamisel ei ole roog enam laktoosivaba!


2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails