27. mai 2016

Mõnusad Pärnu toidukohad ehk kuhu ma suvepealinnas soovitan sööma minna!

Minult küsitakse nii tihti, et kuhu ma soovitaksin Pärnus sööma minna. Pärnakana on mul vist enamus siinseid toidukohti juba huvi pärast külastatud ja järeleproovitud ning seetõttu on mul kohe kindlasti välja kujunenud oma isiklikud kindlad lemmikud. Olen suvepealinna toidukohtadest ka varem oma blogis rääkinud (siin) ning siis tekitas see rohkelt huvi ja tähelepanu. Seetõttu tuleb siit nüüd pisut värskendatud ülevaade minu lemmiktoidukohtadest Pärnus. Suvi on ju alles ees ning paljud siia suunda teel, ehk on see loetelu pisut abiks söögikoha valikul!? Lemmikuid on väga seinast-seina ning osad siiani säilinud võrreldes eelnevate aastatega, osad vahetunud, kuid see-eest lisandunud juurde ka mitmeid uustulnukaid;)
Nimele klikkides, saate täpsemat infot toidukoha kohta selle FB-lehelt!

PS! Toidukohad on välja toodud suvalises järjekorras ning mitte paremusjärjestuses.

1. Kohvihoovik (Munga 9)
See on ülimalt armas kollases vanas puumajas asuv kohvik Pärnu kesklinnas. Tänu hubasele sisustusele tundub justkui oleks külla sattunud vanaemale, kes sind koheselt maasikamoosiga rikastatud pannkookide ja kuuma teega kostitada soovib. Kohvihooviku menüüst leiate kergemat kehakinnitust, maitsvaid kooke, teejooke ning hoole ja armastusega valmistatud väga head kohvi. Suvisel ajal on avatud ka nautimiseks kohviku päikeseline ja hubane terrass/hoov.


 2. Piparmünt (Papli 13)
Tunnistan, et Piparmündiga ei olnud mul selle restorani avamise algusaegadel eriti häid kogemusi. Tundub aga, et viimase aastaga on see toidukoht justkui tuhast tõusnud ning minu silmis igati end tõestanud ... ja aina paremaks läheb! Rannarajoonis asuva Piparmündi menüü pakub paljudele maitseelamusi ning kohe kindlasti ka silmailu. Mulle meeldib, kui toidud on armastusega taldrikule pandud, Piparmündis on nii.

3. Piccadilly veinikohvik (Pühavaimu 15)
Pärnu kesklinnas asuv õdus Piccadilly veinikohvik usub puhtasse toitu ja väikeste tegijate suurtesse muutustesse. Menüüs pakutakse vaid vegetaarseid või täistaimetoite, kasutatakse väiketootjate ausaid ja puhtaid tooraineid, millest enamik on mahetooted. Lisaks on toitude valmistamisel kasutusel vaid rafineerimata suhkur, vabapidamisel kanade munad ja täisteratooted. Maiasmokkade rõõmuks pakutakse laktoosi-, gluteeni- ja suhkruvabu kooke ja küpsiseid, lisaks ka mahe käsitööšokolaadi ja ehedaid naturaalseid veine.

Vaata ka: wine.kohvila.com

 
4. Kohvik Kookon (Rüütli 28)
Kohvik kookon asub kohe Rüütli tänaval ning jagab ruume laheda disainipoega. See on tore ja hubane kohvikuke, kus hea koht oma aega pisut peatada väikeseks kohvi- ja koogipausiks. Menüüst leiab kergemat kehakinnitust, nõukaaegsed vahvleid pakutakse ka. Talvisel perioodil on pühapäeviti avatud Belgia vahvlite vahvlibaar!


5. Teatrikohvik (Keskväljak 1)
Mulle meeldib teatrikohvikusse sattuda just hommikuti. See koht avab oma uksed juba 8.30 (Pärnus selliseid kohti palju ei leidu) ning seetõttu on seal ideaalne alustada oma päeva kosutava hommikusöögiga. Hommikul pakutakse seal suurepärast kohevat omletti (hinnaks vaid 2.50), lisaks leiab ka teisi kosutavaid roogasid (puder, erinevad munaroad, soojad võileivad jne). Hinnad väga sõbralikud. Loomulikult ei puudu menüüst ka klassikalised kiluleivad ja lõhesaiad. Kohapeal küpsetatakse väga häid pirukaid, mis avamisajal ahjust tulles sööjaid ootavad!
Vaata ka: endla.ee
6. Supelsaksad (Nikolai 32)
Kui kunagi nurisesin Supelsakste üksluise menüü üle, siis nüüdseks on menüüs põnevaid toite küllaga juures, kuid säilinud on roogades selle koha peen olemus. Supelsakad avab samuti oma uksed varakult (kell 08.00), pakkudes esmastele külastajatele värskeid pirukaid ja kohvi. Kõik vist teavad, et Supelsaksad on tegelikult väga hubane koht väikeseks koogitamiseks/kohvitamiseks, lõunatamiseks või siis õhtuseks külastamiseks, näiteks peale teatrielamust. Ahjaa - Supelsakstest leiate linna parima Napoleoni koogi. Proovige kindlasti!



7. Pärnu Kalamajaka kohvik (Suur-Sepa 18)
See on koht, kus on võimalik nautida hoole ja armastusega valmistatud kalaroogasid. Menüüst leiab erinevaid kalatoite seinast-seina. Pisike kohake, kuid menüü järgi tundub justkui oleksite sattunud kuhugi väga peenesse toidukohta. Kalasõbrad peaksid kindlasti Kalamajaka kohvikut külastama!

8. Villa Wesset (Supeluse 26)
Villa Wesseti restoran on minu üks suuri lemmikuid juba pikalt ning ausalt öeldes toidukohti soovitades meenubki just esmajoones see, mida kindlasti julgen heade sõnadega kiita. Peakokk koos oma meeskonnaga teeb köögis suurepärast tööd. Toidud on justkui kunstiteosed taldrikud ning ega ka maitsed kehvemad ole. Peale soolast kiigake ka kindlasti magustoidumenüüd, sest need maiusroad, mis lauda tuuakse on silmailu ja maitseelamus omaette (läks vist asi liiga kiitvaks ära, aga nii on:)) Mulle meeldib, et ka lapsi koheldakse seal kui pisikest ja tähtsat klienti:)
Vaata ka: www.wesset.ee

9. Hea Maa (Uus 4/ Nikolai 3)
See on peidetud pärl Pärnu linna südames. Talvisel ajal pisemas ruumis asuv toidukoht kolib suvisel ajal lisaks siseruumidele avarale ja hubasele väliterrassile. Toitudes vaatab vastu armastus tooraine vastu ja head maitseid. Menüü on lühike (mulle meeldib) ja aus! Kui olete leidnud Pärnust turismiinfokeskuse, siis kiigake selle hoovi - seal Hea Maa asubki!
Vaata ka: www.heamaa.ee

 
10. Lime Lounge (Hommiku 17)
Nii nagu Villa Wesseti restoran, on ka Lime Lounge pikalt säilinud minu lemmikute hulgas. Ärge laske end toidukoha nimest eksitada, sest selle koha menüü peidab endas nii palju headusi. Minu arvates on selle toidukoha menüü otsast-lõpuni isuäratav ja kutsub proovima. Pettuma ei pea, hinnad keskmisest võib-olla pisut krõbedamad, kui maitseelamus väärib seda kindlasti. Ka teenindus on suurepärane ning mis ei lange ka suveperioodil. Minu lapse üks lemmikumaid toidukohti!

 
11. Sõõrikukohvik (Pühavaimu 15)
No see on ehe nostalgitsemise koht. Sisustus on seal säilinud sama vist juba avamisest peale (ja see koht on avatud ikka juba aastakümneid), kuid see selle koha juures võlubki! Sisse astudes teretab külastajaid kohe kohvi ja küpsetiste lõhn. Pagarilett on lookas nostalgilistest kookidest ja pirukatest. Sõõrikute nõudlus on suur ning tihtipeale leiate end ootamatult seismast pikast järjekorrast:). Kes naudib nostalgiat kohapeal, kes haarab koju/tööle kaasa.
Vaata: www.sõõrikubaar.ee Ametlik Fb-leht puudub.

 
12. Aleksandri Pubi (Vana Rääma 8)
See koht erineb vist kõigist eelmainitud toidukohtadest. Tegemist on eheda pubiga, kus pakutaksegi pubitoitu. See-eest on need toidud mõnusalt kodused, head ja ausad. Minu lemmik on juba aastaid olnud sealne kanasalat, mida ma kunagi tellimata ei saa jätta.

Lisaks:
* Mainin veel ära, et Restoran Noot (Estonia Spa´s) on kahel viimasel korral meeldivalt üllatanud nii toitude kui ka suurepärase teenindusega.
* Mahediku mainin ka ära, mis asub nö kohvikute tänaval, kohe Piccadilly veinikohviku ja sõõrikukohviku vastas.
* Tore koht on ka Poisi Eine, mis pakub hetkel aina populaarsemaks minevat tänavatoitu - mõnusaid vrappe, einevõileibu ja muud taolist. Soovitan, asub kohe Supeluse tänaval, peaaegu Supelsakste vastas.
* Sushi kohtadest soovitaksin Ahoy sushit Pärnus kõige enam.

Selline see kokkuvõte oligi ning mainin kindlasti ära, et see on rajatud minu isiklikele kogemustele ja maitsetele:) Milliseid kohad Pärnus on Teie lemmikute hulgas?


41 kommentaari :

  1. Mina olen Mahediku fänn, teatrikohvik ja Supelsaksad meeldivad ka.
    Lisaks sinu nimekirja Pärnu muuseumi kohviku, mis on päris huvitava interjööri ja menüüga. Ja üks uus koht on Jääkuum busijaama kõrval.
    Kas mitte Kalamajaka kohvik pole suvel kinni mingil ajal kui turg remondis on?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle meeldib ka Teatrikohvik ;-) veel meeldib mulle väga Da Vinci pasta ja Pizza, seal nii head pastad ja teenindus ka väga super :-) Ja kui tuleb vürtsikama toidu isu siis käin Aasia restoranis,purskaevude kõrval, maitsvaid riisinuudleid söömas :-)

      Kustuta
  2. Aitäh tagasiside eest. Mulle meeldib ka Mahedik (see on lisas), aga talvisel ajal oli seal nii jahe ja tuuline, et pisut ebamugav oli. Toidud on mõnikord väga head, mõnikord keskmised. Suvisel ajal aga loomulikult väga mõnus koht. Pärnu muuseuni kohvikut olen kunagi ammu-ammu külastanud - peaks selle küslastuse uuesti ette võtma:)

    Jääkuum tekitas alguses elevust, kuid olen korduvalt toitudes pettunud ning ooteaeg on ka osutunud ülimalt pikaks.

    Kalamajakas jääb avatuks, kuigi teised ettevõtted kolinud kioskitena turuplatsile või hoopis suletud:)

    VastaKustuta
  3. Mina olen Supelsakstes paraku viimased korrad väga karmilt pettunud, ei soovita enam ammu. Mum oli meeldiv üllatus, eriti desserdi kvaliteet. Mahedik on olnud alati väheke räpane, Lime Lounge peletab sisse astudes õlihaisuga. Wesset ilus ja hea. Aga ma pole pärnakas ka, käin tööasjus, siis ikka süüa ka vaja.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tundub, et Wesset on ühine kindel lemmik:) Mum cafe tundub kohalike seas üha populaarsem olevat, eriti lõunasel ajal.

      Kustuta
    2. Mum'is mõned toidud väga head, toorsalatites olen pettunud v.a. õrnsoolalõhe salat

      Kustuta
  4. Kalamajaka kohta olen ka palju head kuulnud, ise kalasõber ei ole aga soovitada julgen küll. Lisaks Aleksandri pubile (loodan, et kanavardad täidetud kartuliga on jätkuvalt menüüs) olen head pubilaadset head toitu ka Edelweissist (eriti kui lemmikpõrsale friikate asemel kartulipüreed lisandiks küsida). Kui junkfoodi tahta siis viimasel ajal on Pizzakioski pitsad osutunud Steffani omadest paremaks. Wesset ja Teatrikohvik on head. Jääkuuma koogid (suhkruta ja nisuta) on maitsvad ja koht ise mõnus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, Edelweissi kohta pole halba sõna, aga kuidagi ei juhtu sinna kahjuks viimasel ajal... miskipärast ei tule meelde. Steffani pitsad on minu arvates üldse viimasel ajal liialt üleküpsetatud ja kuivad ning väga ei ahvatle.
      Wesset ja teatrikohvik tundub paljudele meeldivat:) Teatrikohvikus on hommikusel ajal kuidagi eriti mõnus - rahvast on, aga kuidagi rahulik ja mõnus.

      Kustuta
  5. Teatrikohvik, alati võib kindla peale minna ning pettuma ei pea. Mum meeldib ka, mõnus interjöör ning maitsvad toidud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuidas Mum'is teenindus on tundunud?

      Kustuta
    2. Mumi teenindus on väga tore ja asjalik olnud, lihtsalt-armsalt soe ja sõbralik

      Kustuta
  6. Aga mida sa Poisi Einest arvad? Oled käinud? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Arvan hästi. Poisi eine mul ka nimekirjas sees. Tore pisike kohake, kus saab nautida maitsvat tänavatoitu!

      Kustuta
  7. Lemmikud on Piparmünt, Taluturu kohvik, Mum. Bum-bum'iga tutvun alles :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, Bum-bumiga tutvun ka mina alles:)

      Kustuta
    2. Bum-bumis olen käinud kahel korral proovimas uudistamas, kuid mõlemal korral pidin pettuma kahjuks :-(. Esimene kord oli toit mittemidagi ütlev, mage ja maitsetu ja teine kord teenindus kus ei osatud meie küsimustele, menüü kohta, vastata ja kui ta kõrval toimetavatelt teenindajatelt abi palus siis keegi ei tulnud talle ka appi.

      Kustuta
    3. Kurb. Ise ei ole nii põhjalikult selle kohaga veel tutvunud, aga eelreklaam selle koha kohta nii hea ei tundu...

      Kustuta
  8. lime lounge ja õlilõhn, väga kummaline seos ja komentaar. Ise saanud seal alati vapustava teeninduse ja maitseelamuse osaliseks. Osad portsud on küll väiksemaks jäänud, part näiteks, kuid maitsed vapustavad. Kohvihoovik on väga kihvt koht. Aegajalt tundub, et supelsaksad ja mahedik oleks nagu veidi loorberitele jäänud. Kookonis käinud vaid korra ning siis saanud väga suure pettumuse osaliseks paraku. Wesset on ka alati oma headuses :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina kirjutasin Lime Lounge kohta. Tõsi mis tõsi. Juhtus see siis märtsi viimastel päevadel (oli see siis 29 või 30 märts), läksime heade soovituste peale sööma, aga maja oli tühi (pärast kl 16) ning saalist lõi vastu kohutav õlikärsahais. Esialgu ei teinud väljagi, ootasime, ei ainsatki teenindajat. Kokk pistis nina aknaluugist kliendisaalipoole sisse, me veel hõikasime, et teenindajat või kedagi palun, sööma tulime, aga ikka ei ilmunud kedagi, mingit infot ka ei jagatud, ainult piiluti köögiavast. Ja siis hakkas õlihais juba hingamist segama, lahkusime. Ja leidsime Mumi :) Me muidu ikka viisakad kenad inimesed, mitte asotsiaalid. Kontrollisin nüüd veel FB piltide järgi üle, oli küll Lime Lounge, hirmus koht. Ei aidanud ka suured šampanjareklaamid. Muide, polegi nüüd enam Veuve'i joonud.

      Kustuta
    2. Naljakas kogemus, pole endal kunagi nii juhtunud. Lime lounge teenindust kiidan alati, sest isegi suvel on seal teenindajad kiire, menüüst teadlikud ja sübralikud. Suvisel ajal langeb paljudes Pärnu toidukohtades teeninduskvaliteet alla igasugust arvestust. Ellmisel suvel einestasin ühes populaarses toidukohas, kus teenindaja ei teadnud minu küsimusel peale, mis roaga on tegemist ja kas see ikka minule on mõeldud. Läks umbes tunnike, kui lõpuks oma õige tellitud roa sain - teistel laudkonnast olid loomulikult oma toidud juba lõpetatud.

      Kustuta
    3. Ka mulle tundus vahepeal, et Supelsaksad on loorberitele puhkama jäänud, kui minu arvates viimaste kordade menüü uuendused tõestavad vastupidist. Mahedik minu ametlikus top12s ei ole - just seetõttu, et ka mulle tundub vahepeal, et miskit on viltu. Siiski on hea seda kohta vahest külastada ja kindlasti meeldib ka külastajatele, kes üle pika aja Pärnut väisavad:)

      Kustuta
  9. Imeline Ragne!!! Aitähh-aitähh-aitähhh!!! :)

    VastaKustuta
  10. Mõnus suvine ülevaade. Wesseti vaimustust ma ei jaga! Kui ikka pead ootama teenindaja esimest kontakti 36min, siis on see liiga pikk aeg, suvi ju pole veel käes ja rahvast ei olnud palju. Liha oli ka nii kuivaks lastud, et see peab olema päris oskus seda teha. Ja neid olukordi on Wessetis veel ette tulnud aga asukoht on suurepärane. Piparmünt meeldib, on enne meeldinud ja meeldib ka täna- mõnus ja kodune. Kesklinnas on üks väike XS kohvik, seal on suurepärane tordi-ja koogivalik, teeb Supelsakstele silmad ette ja seal on minu meelest parim Napoleoni kook, mida olen saanud. Soolasest on ka mõnus ja kerge valik, suvel saab istuda õues ja teenindus on väga armas. Selle suve leid on Hedoni Raimond ja Akord. Läksime sinna suure eelarvamusega ja juba ette negatiivse hoiakuga, kuna eelmise suve mitu kogemust olid ikka väga kehvad. Aga nüüd oleme seal kolmel korral käinud ja tõesti nr 1 Pärnus meie jaoks. Raimondi suvise menüü vasikas on ülimaitsev ja magustoidust karamell. Akordi kerge ja mõnusealt ülesehitatud menüü on põnev ja toidud ülimaitsvad. Eriti hea on kaheksajalg, sellist ei saa Vahemere ääreski! Kui pääsed veel õue istuma, siis on positiivne elamus kindlustatud. Teenindus oli ka väga kiire, arvestades, et õues olevad lauad olid praktiliselt täis.

    VastaKustuta
  11. Suured tänud nii pika tagasiside eest.
    XS-i kohviku Napoleoni pole proovinud, aga selle koogi suure austajana võtan maitsmise lähipäevadel kindlasti ette! Minul on viimastel kordadel kahjuks Raimondi ja Akordiga pettumusi olnud ning seetõttu ei lisanud seda nimekirja. Aga alla ei anna ning kindlasti külastan suve jooksul veel, eriti veel kui selline positiivne kommentaar on siin:)

    Mul pole Wessetiga halba kogemust veel olnud. Küll aga suvisel ajal (vähemalt oli see nii eelmine aasta) teeninduskvaliteet langeb. Teeninduse osas julgen kiita Estonia Spa restorani Noot - seal on kuidagi kõik nii loogiliselt ja lihtsalt paigas. Teenindus sujuv ning ladus:)

    VastaKustuta
  12. Mina tahaksin kiita ka Kalamajakat, söök on seal väga hea. Kui ainult see koht ja ümbrus ise nii kole ja masendav ei oleks. Aga nüüd ehk midagi muutub. Wessetiga oleme mitmel korral alt läinud, teeninduse üle ei kurda üldse, vahvad tüdrukud! Toidu osa aga jätab käimisest nn. halva järelmaitse, midagi on kas alati puudu või siis hästi palju üle. Noot on hea, sisekujunduslikult võiksid teha ainult kuidagi hubasemaks, jätab natuke sellise söökla mulje. Juhuslikult sattusime Estoni Pargi maja all olevasse Kreeka restorani, eelroad olid väga head, täitsa kreeklalikud, tasub täitsa proovimist. Raimond väga meeldib, eriti suveterrass ja toidud on ka olnud väga head. FB peale külastasime ka uut Rannahotelli nn vanade aegade nostalgiaks ja väljapakutud toidud tundusid põnevad. Kahjuks kohapealne toiduvalik ei vastanud kuidagi suurtele ootustele, lahkusime suhteliselt pettununa. Vana hea sõõrikubaar - sealne pärmitaignast pirukate valik on lemmik ja kohv maitseb ka võrratult.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh pika tagasiside eest. Teiste eelistusi on alati põnev lugeda. Kalamajaka ümbruskonna seisukorraga olen nõus. Õnneks on toit hea ning kutsub tagasi:) Noodi puhul tahaks ka pisut hubasust juurde, hetkel pisut liiga, kuidas nüüd öelda... spa-hõnguline?! Kreeka restoranis pole käinud ja ausalt öeldes ei ole ka sellest kuulnud - tänud info eest!!!

      Kustuta
  13. Aitäh selle postituse eest! Olen ise endine pärnakas, aga nüüd satume sinna harvem ja alati mõttekoht, et kuhu nüüd sööma minna. Ja lastega alati vaja ju ruttu otsustada ning siis ikka vanad lemmikud võidutsenud. Nüüd suvel hea siit vaadata!
    Viimane kord märtsis käisime kahekesi Pärnus puhkamas ja tahtsime õhtul veel midagi kergemat süüa. Paari soovituse põhjal otsustasime MUM kasuks. Paraku sinna vist enam ei lähe. Teenindajad olid klientidega uimased,samas omavahel tüütult lärmakad. Mehe salati juurde olid ette nähtud väiksed kartulid. Need toodi lauda siis, kui salat juba peaaegu söödud. Kokk unustas, aga teenindaja isegi ei vabandanud, lihtsalt pani lauale. Ise me ka kohe aru ei saanud, et midagi puudu oli, kuigi salat tundus kuidagi hõre küll. :) Ja toit oli meie meelest üsna maitsetu. Nii, et kui on niipalju toredaid kohti veel siis tõenäosus Mumi uuesti külastamiseks on paraku nullilähedane. Aga interjöör mulle täitsa meeldis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minul on mum kohvikuga teeninduse kohapealt kahjuks samad kogemused. Ei ole kogenud kuidagi sellist toredat teenindust ning teenindajate omavaheline jutuvadin käib suuresti kogu saalist üle:)

      Kustuta
  14. Murumaja kohvik PERNOVA loodusmajas tasub külastamist.

    VastaKustuta
  15. Murumaja kohvik PERNOVA loodusmajas tasub külastamist.

    VastaKustuta
  16. Aitäh, Ragne, selle ülevaate eest! Lugesin ka suure huviga kõiki kommentaare. Külastan Pärnut harva, aga suviti kord-paar kindlasti, ja alati on siis ka vaja otsustada, kuhu sööma minna. Siit leiab häid soovitusi hulgaliselt.

    Ometigi ei saa jätta su kirjutist kritiseerimata. Kahtlen sinu erapooletuses sellise "edetabeli" koostamisel, kui oled mõne koha tutvustamisel kopi-peistinud teksti söögikoha kodulehelt (nt Picadilly). Paistab kangesti reklaami moodi. See muidugi ei tähenda, et koht tegelikult halb on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh tagasiside eest. Ma kohe kindlasti ja täiesti siiralt tunnistan, et tegemist on minu isikliku arvamusega ning selle postituse taga ei ole kohe kindlasti mittemingisugust reklaami. Nimekiri on koostatud minu lemmikkohtadest Pärnus, kuhu ikka ja jälle satun. Piccadilly kodulehelt võtsin nende tootevaliku küll, kuid seda pigem ikka seetõttu, et võimalikult täpselt välja tuua, mida nad pakuvad ning mitte eksida:) Muidu on jälle teistpidi pahasti.

      Minult küsitakse suve saabudes nii tihti, kuhu einestama minna ning loodetavasti on see veidikenegi abiks!:)

      Kustuta
  17. Ma olen põline pärnakas (vahelduva eduga elan välismaal) ning nädalas mitu korda sööme ikka väljas. Üldiselt nimekirjaga nõus va Poisi Eine, mis toodab mu meelest täielikku rämpstoitu ning kommentaarides mainitud Edelweissi ei tõmba ka peale esimest korda mitte miski tagasi. See Edelweissi kogemus on nende FB-lehele ka kirja pandud, ei hakka siin heietama sellest enam.
    Wesset on OK, aga mitte esimene valik. Meie kõige lemmikum oli alati Piparmünt ja seda algusest peale. Piccadilly ka kindlasti ning Mum oli meeldiv üllataja. :)
    Väga paljud millegipärast kiidavad Vikbumi. Mu mehele ka väga meeldib. Ise seda vaimustust ei jaga (tavaline pubitoit), aga võib-olla siit ka keegi tahab peale SPA-s käiku proovida (Viking seal kõrval ju) ja võib-olla meeldib.
    Pitsasid eelistame juba ammu mujalt osta kui Steffanist. Pitsahunt on ka parem kui Steffani. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud tagasiside eest. Minul on Piparmündiga meeldivad suhted tekkinud alles viimane aasta. Alguses olid seal asjad nii segased ja korrast ära, et mitmel külastuskorral oli suur pettumus. Nüüd aga väga meeldib ning kindlasti soovitan. Steffaniga on tõesti nii, et meiegi viimati tellitus pitsad olid täiesti üleküpsetatud, juust kõrbenud ning üldmulje tänu sellele nii-nii kuiv:)

      Kustuta
  18. Kui Teatrisse minek või Rüütli tänaval olles, soovitan tuliselt Nikolai lehtlat ja seal Seakarbonaadi seentega. Keele viib alla

    VastaKustuta
  19. Aitäh toreda ülevaate eest. Olen ise pärnakas, aga paljusid kohti ei teadnudki. Nüüd ei jää külaliste ees hätta... Endale meeldib teatrikohvik juba ammusest ajast, väga mõnus kohv, saiakesed. Ka Piparmünti kiidan, juhtus olema väga viis pluss teenindus, tänu millele annan andeks kallid hinnad. Sõõrikukohvik on muidugi lemmik lapsepõlvest saadik. Head kohad on minu meelest ka Aleksandri Pubi ja Nikolai Lehtla.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda, kui ülevaade pisutki abiks on. Tundub, et sel suvel on Pärnusse nii mitmeid söögikohti juurde tekkimas, et sügisel peab taas uue ülevaate tegema:)

      Kustuta
  20. Puhkame Pärnus paar päeva, guugeldasin, et kuhu sööma minna, ja leidsin selle teema. Hoolimata so-so tagasisidest käisime Mumis ja ei pidanud pettuma. Teenindanud meesterahvas oli jah selline eestlaslikult tagasihoidlik, ei käinud ülevoolavalt küsimas, kuidas maitses, ega kogu aeg pärimas, kas saab midagi pakkuda, aga hoidis suurepäraselt silma peal, millal on sobiv hetk ühe käigu nõud koristada ja järgmine tuua jne, kõik oli väga hästi tehtud ja samas ei olnud seda small talki, mis pole ühele Eesti hingele ikka väga omane :) Ma ütlen küsimatagi, kui toit on väga maitsev (mida ta Mumis absoluutselt oli!) ja seda tegin ka seekord.
    Ühesõnaga minule oli see teenindus ideaalne: alati olemas, kui tekkis mingi soov või küsimus, samas lasti muul ajal rahus olla ja ei käidud midagi küsimas ja pärimas pidevalt.
    Ühesõnaga jäime rahule ja soovitan väga!

    Ja tänan Ragne, et selliseid postitusi teed. Sain esimesest samateemalisest mõned aastad tagasi ilmunust ka häid ideid, samuti seekord. Väga tänuväärne materjal!

    VastaKustuta
  21. See on tore, kui seesugustest postitustest abi on. Kui ise mõnda teist väikelinna külastan, siis otsin alati eelnevalt netist infot, kuhu minna soovitatakse. Eriti head on minu arvates just need kohalike soovitused. Ei pruugi küll 100% õiged olla, kuna inimeste maitsemeel ja iga külastus võivad erinevad olla, aga siiski annab juhtnööre, kuhu võiks sisse kiigata.

    Minul on Mum viimasel ajal üha rohkem meeldima hakanud. Sealne mereannihautis on näiteks ülemõistuse maitsev. Nii on ka mitmete teiste roogadegi. Üheks pettumuseks oli minule kahjuks šokolaadifondant - ei olnud nii šokolaadine, et tunneks koheselt šokolaadipahvatust. Pigem kakaone ja ka liialt toores. Lauale jõudes oli pisike fondant täiesti katki vajunud ning nägi välja nagu kokkuvajunud liivaloss:) Maitselt olen harjunud vist oma fondant-retseptiga, mis on nii šokolaadine, et kohe tunned seda:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails