19. mai 2016

Küpsisetükkidega rabarberi-juustukook

Pole vist miskit imestada, et hetkel on selle blogi kõige populaarsemad retseptid erinevad rabarberikoogid. Ilusate ilmadega on peenramaal need rabarberihakatised nii jõudsalt vohama hakanud, et nädalatagusesest pisikestest rabarberivartest on sirgunud juba täiesti arvestatavad rabarberid, mida kindlasti erinevates küpsetistes ja magustoitudes võiks hakata edukalt ära kasutama. Mina valmistasin näiteks juba ma ei tea mitmendat korda rabarberikisselli, mida arvatavasti terve rabarberihooaja keeta saan:) Loomulikult on valminud juba ka mitmeid rabarberikooke, mis kõik siin blogis jagamist ootavad.



Kui olete näiteks küpsetamata kookide austaja, siis alljärgnev retsept on just täpselt seesugune. See ei ole kindlasti klassikaline rabarberikoogi retsept, vaid hoopis kreemja ja tummise olemusega küpsetamata koogike, mis valmib lihtsalt ning maitseb ülimalt suviselt. Maitselt natuke hapukas, pisut magus ning meeldivalt üllatavate küpsisetükkidega, mis juustutäidises laiuvad ja kergelt kaeraküpsistele omast mekki jagavad! 




Valmistamine ei ole keeruline, nagu küpsetamata kookide puhul ikka. Koogi valmistamiseks on vaja vaid esmalt rabarber parajalt karamelliseks moosiks keeta ning püreestada, seejärel jääb vaid koogi kokkusegamise vaev...



350 g rabarbereid (koorimata kogus)
3 sl + ca 5 sl heledat Muscovado suhkrut (Dansukker)
2 sl Dansukkeri kaneelisuhkrut

Põhi:
150 g kaeraküpsiseid
50 g võid, sulatatuna

Täidis:
100 g valget šokolaadi
550 g toasooja toorjuustu
125 g maitsestamata kohupiimapastat
150 g kaeraküpsiseid

Koori ja tükelda rabarberid (noori varsi pole vaja koorida) ning pane need koos 3 sl Muscovado suhkru ja kaneelisuhkruga potti seisma seniks, kuni rabarberitest mahl välja tuleb. Seejärel keeda rabarberid madalal kuumusel moosiks. Keetmise lõpu poole lisa segades juurde ca 5 sl Mucovado suhkrut. Seejärel püreesta kogu mass ühtlaseks massiks, vajadusel lisa suhkrut, kui püree hapu tundub. Lase segul jahtuda.

Põhja valmistamiseks purusta küpsised peeneks puruks, lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks massiks. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø20cm).
Sulata šokolaad vesivannil ning sega see kokku toorjuustuga. Seejärel lisa segades juurde kohupiim ja käte vahel peenemaks tükkideks murendatud küpsised. Kõige viimasena sega täidisesse pool rabarberipüreest. Vala täidis koogivormi ning lase üleöö jahedas koogil taheneda. Vahetult enne serveerimist kata kook ülejäänud rabarberipüreega ning kaunista küpsisepuruga.

Retsept valmis koostöös Dansukkeriga.




14 kommentaari :

  1. Nii iluuus! Ma kujutan ette, et see on täiesti universaalne retsept ka nt. erinevate marjade - puuviljadega varieerimiseks kui see va rabarbrihooaeg mööduma hakkab.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa loed mu mõtteid Britt. Kook sobib valmistamiseks igal ajal - maasikate, kirsside, mustikatega jne:)

      Kustuta
  2. See tuli tõesti hea! Kasutasin Farmi toorjuustu segatuna Philadelphiaga.
    Ja kuna tegin vahepeal rabarberi-banaanimoosi, siis järgmine kord kasutan koogis seda kooslust :)

    Annika

    VastaKustuta
  3. See kook on vist päris paks, st kõrge

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuna kook on tehtud väiksemasse vormi (20cm), siis on see jah pigem kõrge kook:) samas võib selle valmistada ka suuremasse vormi. Sellisel juhul tuleks lihtsalt põhja jaoks minevaid koguseid pisut suurendada!

      Kustuta
    2. Kuna kook on tehtud väiksemasse vormi (20cm), siis on see jah pigem kõrge kook:) samas võib selle valmistada ka suuremasse vormi. Sellisel juhul tuleks lihtsalt põhja jaoks minevaid koguseid pisut suurendada!

      Kustuta
  4. Kas külmutatud (sulatatud) rabarbereid peaksin samas kaalus võtma? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See kogus on nii väike tegelikult, et võib vabalt sama koguse võtta. Oluline on lihtsalt see, et rabarberimoos üleliia vedel ei tuleks:)

      Kustuta
  5. Mida võiksin kasutada Dansukker heleda Muscovada suhkru ja kaneelisuhkru asemel? Maal ei ole saada :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kaneelisuhkru saab asendada tavalise suhkru ja kaneeliga.
      Muscovado suhkru asemel võib kasutada mis tahes pruuni suhkrut, fariinsuhkrut või siis nende puudumisel tavalist suhkrut.

      Kustuta
  6. Tere, Ragne! Milliseid kaeraküpsiseid soovitad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul ei ole kindlaid lemmikuid. Olen võtnud need, mida poes parasjagu leidumas:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails