3. mai 2016

Kreekapärane sidruni-kanasupp

Milline rõõm - soojad ilmad on lõpuks jõudnud ka Eestisse. Eile oli õues tunda juba päris suvist meeleolu ning tundub, et tasapisi on ka minu kodulinn Pärnu ärkamas talveunest. Kohvikud on kolinud terrassidele, et külastajaid esimesi päikesekiiri püüda saaksid, rand on valmistumas rahvamassideks ning üldse kõik pisikesed ja suuremad tänavad on kuidagi tärkamas! Sama päikeseline, kui oli eilne ilma, siis täpselt sama särav on ka seesama supike. 

Praegu on just see aeg, kui minu menüüs on aukoha sisse võtnud erinevad supid. See on hea vaheldus talvisele ahjulihale ning meeldivalt kerge vahepeala enne suurema grillimishooaja algust. Näiteks alljärgnev sidrunimekiga kanasupp on üks minu hetkelemmikuid - maitseb värskendavalt ning saab kiirelt valmis, mistõttu saad kohe peale kehakinnitamist taas õue rutata;)



neljale-viiele

1 sibul
2 sidruni riivitud koor
1,5 l kanapuljongit
2 kanafileed
2 sl tšillipipart, hakituna
2 sl (täistera)kuskussi
75-100 g feta juustu
rohelist sibulat
õli, pipart

Haki sibul peeneks ning prae potis klaasjaks, lisa sidrunikoor ning kuumuta segu läbi. Seejärel lisa puljong, kanafileed, tšilli. Lase supil keema tõusta ning seejärel keeda madalal tulel (supil vaikselt podisedes) ca 8-10 minutit. Eemalda kanafileed ning ribasta need tükkideks. Lisa supile kuskuss ning keeda veel 5 minutit. Seejärel tõsta supp pliidilt, lisa segades juurde ribastatud kanafileed, murendatud feta, roheline sibul ning maitse järgi pipart.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails