26. aprill 2016

Pähklikoogi energiabatoon (paleo)

Minult on hästi tihti viimasel ajal küsitud lihtsaid energibatoonide retsepte ning seetõttu on ka see retseptipostitus pisut sellest tingitud. Erinevaid batoone, mis ei sisalda suhkrut, piimatooteid ja teravilju, on ju tegelikult nii lihtne ja mugav valmistada. Mulle meenus üks seesugune retsept, mida jagasin ka oma Paleo 2 magusaraamatus ("Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid 2 ...jätkame magusalainel".) ning heameelega jagan seda ka siin blogis. Tegelikult erilist retsepti ei olegi, sest antud pähklikoogi batoon koosneb vaid kahest komponendist - datlitest ja pähklitest. Lõpptulemuseks on aga ülimalt mõnus maius, mida hea ampsata siis, kui magusaisu ootamatult ründama peaks. 


Kogus: umbes 8 pähklibatooni

200 g kuivatatud datleid 
200 g India pähkleid

Leota datleid 3 tundi vees, seejärel nõruta. Jahvata pähklid kohviveskis peeneks jahuks. Pane datlid-pähklid kaussi ja saumikserda ühtlaseks massiks. Pole hullu, kui mõned suuremad pähklitükid sisse  jäävad! Laota mass ruudukujuliselt küpsetuspaberile ja lase külmkapis vähemalt paar tundi taheneda.  Lõika seejärel parajateks tükkideks.





3 kommentaari :

  1. Minul jäi kogu see mass pehmeks, aga sõime siis lusikaga. Huvitav, kas seda sügavkülmutada annaks? Et teen topsid valmis ja siis on hommikuti sügavkülmast hea tööle kaasa võtta.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Miks see mass huvitav pehmeks jäi? Kas datlid olid ikka korralikult peale leotamist veest kuivaks nõrutatud? Ja komponentide kaal selline, nagu retseptis?
      Tegelikult need kaks komponenti toimivad omavahel nii, et tahenevad ilusti paari tunniga energiabatooniks.

      Kustuta
  2. Ma ei teagi, miks ta pehmeks jäi, aga õnneks see maitset ei mõjutanud ja kindlasti katsetan varsti uuesti :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails