10. detsember 2015

Paleo päevalilletrühvlid

Eilses Naistelehes (9.12.15) ilmus muuhulgas ka 2 magusaretsepti minu uuest kokaraamatust "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid 2 ... ehk jätkame magusalainel". Üheks retseptiks on seesama päevalilletrühvlite retsept (lk 129), mis sai raamatu valmimise ajal üheks minu lemmikampsuks. See on lihtne trühvlikomm, mille šokolaadise katte all on peidus õrnalt soolakas päevalilleseemnetest valmistatud tummine täidis. Minule meeldib, loodetavasti teilegi. Retsept on taas lihtne ning ei nõua valmistamiseks väga palju aega! 


Täidis:
100 g päevalilleseemneid
0,25 tl soola
2 tl kookosrasva
2 tl apelsini riivitud koort 


Šokolaadikate:
50 g kookosrasva
50 g mett
50 g toorkakaod

Pane kõik täidise komponendid köögikombaini ja mikserda seni, kuni saavutad ühtlase võise massi. veereta massist pallikesed ja aseta glasuuri valmistamise ajaks jahedasse. Glasuuri tegemiseks sulata potis kookosrasv, lisa poole pealt mesi ja sulata kõik ühtlaseks. Tõsta segu pliidilt ja sega juurde toorkakao. Seejärel kasta trühvlikommid glasuuri sisse. Tõsta kommid küpsetuspaberile ja lase neil külmkapis vähemalt 30 minutit taheneda.

Soovitus: Kõige parema tulemuse saad siis, kui  jahvatad seemneid kõigepealt kohviveskis. Saadud peene puruga toimi edasi juba nii nagu retseptis ette nähtud.

7 kommentaari :

  1. Proovisin ka teha, kuid mul ei jäänud see täidis kleepuv ja pudenes laiali kui püüdsin pallikesi vormida, panin maapähklivõid juurde ja siis tulid väja küll.
    Imemaitsvad tulid tõesti!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui täidis jäi pisut mure, siis tuleb rohkem mikserdada:) Ehk täpsemalt mikserdada senikaua, kuni segu muutub selliseks võiseks massiks:)

      Kustuta
  2. Minul tulid päris head välja! Need toorained on mul alati kodus olemas, seega mõtlesin ja kohe ka tegin! :)
    Natuke küll kohmakad esimese korra jaoks, aga küll lähevad ilusamaks. Apelsinikoort küll ei olnud lisada, aga ka ilma on hää!

    VastaKustuta
  3. Tahtsin veel lisada, et mul tuli sellest kogusest välja 6 tk - sellise keskmise suurusega. Järgmine kord teen topeltkogusega ;)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails