21. detsember 2015

Mahlane jõulukeeks


Miks mulle meeldivad keeksid? Sellepärast, et need maitsevad kuidagi nii lihtsalt, aga samas nii-nii võluvalt. Kõige lihtsama maitsega keeksid on erilise olemusega. Need mõjuvad nii nostalgiliselt, nii mahlaselt, nii-nii .... Üks selline keeksike on nüüd Teie ees. Tõsi, umbes taolist keeksiretsepti olen ka varasemalt siin blogis jaganud, aga väikeste muudatuste tulemusena on jällegi maitselt miskit täiesti uut sündinud! siiski on see keeksike väikeste muudatusega. Selle keeksiga on samamoodi nagu, paljude teistegi sarnaste küpsetiste puhul - see on hea samal ja järgmisel päeval, kuid kõige parem ülejärgmisel.

Retsept ilmus ka detsembrikuu ajakirjas "Tiiu" (Veski Mati rubriigis).


150 g nisujahu
150 g täisterajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
200 g toasooja võid
200 g toasooja toorjuustu
200 g suhkrut
4 muna
2 tl sidruni riivitud koort
75 g Kreeka pähkleid
 

Sega kokku retsepti 4 esimest komponenti. Sega kokku või, toorjuust ja suhkur ning vahusta korra saumikseriga läbi. Lisa toorjuustusegule munad ning jahusegu. Lisa sidrunikoor ja hakitud pähklid. 

Vormi pisut suurem keeksivorm küpsetuspaberiga, vala tainas sellesse. Kuumuta ahi 200 kraadini ning kohe kui keeksi ahju panete, alanda kuumust 150 kraadini ning küpseta u 1 tund ja 15 minutit.

2 kommentaari :

  1. Kuna peres on pähkliallergiaga inimesi, siis kas võib pähklid asendada ka nt kuivatatud marju?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails