24. oktoober 2015

(Paleo) kõrvitsa-kookospiimasupp


Ma ei ole väga usin püreesuppide valmistaja. Mitte, et need mulle ei meeldiks, vaid pigem ikka vastupidi - ma lausa jumaldan sedasorti suppe (eriti veel selliseid, milles üheks komponendiks kõrvits). Lihtsalt on nii, et ülejäänud pereliikmed kõnnivad püreesuppidest kauge kaarega sellest mööda ning nii valmistangi seesuguseid suppe pigem harva. Küll aga kui seda teen, siis peab see supp maitsema ülimalt hästi. Ma tean, et püreesupid ei vaja üldjuhul konkreetset retsepti, kuid siiski järgnevalt üks lihtne supiretsept, mis valmistatud kõrvitsast, porgandist, kookospiimast, ingverist ja veel mõnest olulisest komponendist. Lisaboonusena sobib see supike ka paleo toitujatele:)

neljale

1 sibul
2 sl ingveritükke
400 g (muskaat)kõrvitsatükke
200 g porgandit
8 dl köögiviljapuljongit
4 dl kookospiima
soola, pipart, kaneeli, õli

Haki sibul tükkideks ning prae neid koos ingveritükkidega õliga piserdatud paksupõhjalises potis paar minutit. Seejärel lisa kõrvitsa- ja porganditükid ning kuumuta kergelt läbi. Lisa köögiviljapuljong ning maitsesta pipra ja näpuotsatäie kaneeliga. Keeda seni, kuni köögiviljad on pehmed, seejärel tõsta tulelt ning püreesta supp korralikult ühtlaseks, valades samal ajal juurde ka kookospiim. Vajadusel maitsesta ning kuumuta supp veelkord läbi. 

Märkused:
Kõikide köögiviljade kogus on antud puhastatult ja kooritult!
Laktoosi- ja gluteenivaba
Sobib paleo-toitujate menüüsse
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (14.10.2015)

6 kommentaari :

  1. Täitsa tuttav tunne - meie peres olen ka mina ainuke, kes püreesuppe armastab. Vähemasti pole hirmu, et jagajale näpud jäävad vms. :))

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda küll:) Alati on hea vaadata ka asja positiivsemat külge;)

      Kustuta
  2. Kas ise tehtud taimepiimasid (kookos-, kaer-, kanep-) võib ka kuumutada?

    VastaKustuta
  3. kõrvitsa-kookospiimasupp->>HÄBEMATULT HEA SUPP

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails