19. oktoober 2015

Ahjus küpsetatud kanakintsud sibula ja apelsinimahlaga

Mul on ikka nii hea meel, et kätte on jõudnud pisut kargem hooaeg. See tähendab koheselt, et aeg on menüüsse võtta tummised ahjuroad! Meie pere üheks suureks lemmikuks on üleöö ahjus küpsenud liha koos erinevate köögiviljadega. Teeme tavaliselt õhtul tule ahju ning kui söed hõõguvad, pistame malmpoti ahju. Te ei kujuta ette, kui hästi lõhnab selles valminud toit siis, kui järgmisel päevalt kaant kergitad ning malmpotis kinni olnud aroomid sulle ninna tungivad.

Kui seesugune roog jääb eelmisel õhtul ahju panemata, siis valmib tavaliselt miskit muud. Midagi, mis saab kiiresti valmis, kuid vajab ikkagi küpsrtamist ahjupotis. Üks viimase aja ohhoo-kui-hea-toit on kindlasti seesama kanaroog, mis tänu sibulale ja apelsinile on omandanud nii mõnusa maitse. Saab kiiresti valmis ning meeldib üldjuhul ikka kõigile. 
MÄRKUS: Kui soovid paleo sõbralikku rooga, siis jäta parmesan lisamata! 


2 sibulat
500 g broilerikintsuliha, kondita/nahata
1 apelsinist pressitud mahl
25 g võid
2 sl riivitud parmesani
soola, õli

Koori ja viiluta sibulad ning prae pannil õlis klaasjaks. Seejärel pane need ahjuvormi. Samal pannil pruunista kintsulihatükid mõlemalt poolt, maitsesta soolaga ning pista need vormi sibulaviilude vahele. Seejärel vala vormi apelsinimahl, laota peale või-tükid ning raputa üle parmesaniga. Kata vorm kaanega ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 20 minutit.

7 kommentaari :

  1. Mõnusalt mahlane kana koos kergelt magusa sibulaga, mmm kui maitsev see oli! :)

    VastaKustuta
  2. Tere Rage,

    See on minu esimene kommentaar, aga Sinu "leidsin" juba kuuke või paar tagasi. Selle ajaga oled saanud mu vaieldamatuks lemmikuks ning kõik retseptid, mis olen proovinud siit blogist, kõik on olnud tõelised õnnestumised! Täna õhtu võtan selle kana ette ja olen kindel, et saan kodus jälle kiitusi kuhjaga =)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Aitäh tõeliselt armsa tagasiside eest:) Loodetavasti see roog tuleb samuti õnnestunud!

      Kustuta
  3. Oskad öelda, mis aeg võiks minna, kui teha slow cookeris madalal kuumusel?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails