22. juuli 2015

Kreemjad herned krõbeda peekoniga

Hetkel olen töö tõttu oma köögiaskeldustega magusalainel. Mitte, et ma kurdaks, aga kui lõunane aeg on lähenemas, siis sooviks ikka miskit soolast süüa. Üks hästi kiire roog, mida vahest kiirel ajal valmistan on seesama roog - kreemjas herneroog, millel seltsiks peekon ja pošeeritud muna. Minu arvates moodustavad herned, peekon, toorjuust ja tüümian siinses toidus omavahel ideaalse koosluse! Tegin täna seda rooga üle pika aja taas ning see maitses nii hästi, et pean seda lihtsalt ka siin jagama. 
Pošeeritud muna asemel võite valmistada ka praemuna.  Kõik oleneb sellest, mille järgi parasjagu isu on:)


kahele

2 muna
1 sl äädikat
300 g herneid (külmutatud)
4 suitsupeekoniviilu
4 sl toorjuustu (maitserohelisega)
1 tl värsket hakitud tüümiani
soola, pipart, oliiviõli

Esmalt valmista pošeeritud munad: aja vesi potis keema, lisa äädikas. Keeruta lusikaga vette väike keeris ning löö muna vette.  Keeda 2-3 minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka teine muna.

Keeda herneid soolaga maitsestatud vees paar minutit, nõruta. Haki peekoniviilud väikesteks tükkideks ning kuumuta neid pannil kuni rasv on piisavalt välja sulanud, siis lisa pannile herned. Kuumuta hetke ning lisa toorjuust. Tõsta pann tulelt ning sega toorjuust hernestega, kuni see on sulanud. Lisa tüümian ning serveeri koheselt koos pošeeritud munaga. Raputa veel peale musta pipart ja pisut oliiviõli.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails