10. veebruar 2015

Lihtsalt lihtne kruubipirukas

Mulle meeldib küpsetada pirukaid. Kui magusad koogid-tordid hakkavad kodus juba võimust võtma, siis on hea vaheldus miskit soolast meisterdada - ohtra täidisega pirukas sobib selleks ideaalselt. Seekord pakun ma pirukat, millelt täidiseks odrakruubid, peekon ja ricotta. Sobib ideaalselt talvisesse aega ning muidugi ka Vastlapäevaks, mis kohe-kohe saabumas. 

Tegelikult sai see retsept juba aasta aega tagasi avaldatud ajakirjas Maret. Ükspäev leidsin selle retsepti uuesti üles ning nii see nüüd siin uhkelt ilutseb. Valmib lihtsalt ning ilma suurema vaevata .... ja hiljem on süües rõõmu kui palju:)



500 g külmutatud lehttainast
u 1,5 dl odrakruupe
soola, pipart
200 g ricotta kohupiima
120 g kuumsuitsupeekonit
1 muna
1 lahtiklopitud muna määrimiseks

Lase tainal sulada. Loputa kruubid voolava vee all korralikult ja lase soolaga maitsestatud vees keema tõusta. Keeda, kuni kruubid on pehmed, nõruta. Sega kruupidele juurde ricotta. Lõika peekon õhukesteks ribadeks, prae pannil mõni minut ja lisa koos pannile tekkinud peekonirasvaga kruupidele. Lisa muna ja segage kruubisegu ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning lase segul pisut jahtuda.

Rulli kergelt sulanud tainas ristkülikuks. Kata pool sellest kruubiseguga, aga jäta äärtest 0,5 cm katmata. Aseta peale teine tainapool ning suru ääred kahvli abil omavahel ilusti kokku. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja tee noaga piruka peale õrnalt sisselõiked (tainast läbi lõikamata). Küpseta 210 kraadi juures umbes 20–25 minutit.


2 kommentaari :

  1. Aitäh väga hea retsepti eest! Tegin pirukat eile täpselt retsepti järgi ja see tuli imemaitsev. Poleks arvanudki, et kruupe võiks pirukasse panna :) Aga sobis mõnusalt supi kõrvale ja kõige paremini maitses ikka soojana. Tänaseks pole enam midagi alles. Kindlasti hea valik eelseisvaks vastlapäevaks näiteks hernesupi juurde.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on hea meel kuulda, et see pirukas meeldis. Ma tihtipeale kasutan tatart või kruupe pirukate täidistes. Tihtipeale jääb ju alati väike peotäis kruupe, tatart vms koti põhja. Seetõttu on hea pirukas seda ära kasutada;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails