17. oktoober 2014

Ahjupasta kanaga

Mulle ikka meeldivad reeded. Juba ammu olen täielikult selle päeva austaja, sest kuigi sel nädalavahetusel on paar kohustuslikku projekti veel ees, siis sellegipoolest on reede kuidagi rõõmsam ja vabam võrreldes teiste päevadega. Kui tavaliselt kulub mul õhtune aeg piltide töötlemisele või retseptide kirjutamisele, siis reede õhtul lükkan need tavaliselt endast kaugele ning kulutan aega näiteks mõne koogi küpsetamisele või toiduvalmistamisele, mis juba ammu meeles mõlkunud. Tänagi panen ahju küpsema ühe laheda õunakoogi.

Enne küpsetama hakkamist aga jagan üht lihtsat ahjupasta retsepti, mida olen lihtsalt ajapuuduse tõttu unustanud siin jagada. Kuigi toit sai valmis ilma suurema vaevata, siis maitses see suurepäraselt! . 



175 g meelepärast pastat
400 g broilerikintsuliha
2 dl rõõska koort (35%)
2 dl tomatipastat
150 g toorjuustu
75 g mozzarella juustu
200 g riivitud suitsujuustu
soola, pipart

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta. Lõika kintsuliha väiksemateks tükkideks ning prae pannil valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Seejärel pane keedetud pasta ja kana ahjuvormi, vala juurde rõõsk koor, tomatipasta ning sega väiksemate tükkidena juurde toorjuust (see sulab meeldivalt pastarooga). Sega kergelt segamini ning laota peale mozzarellatükid ning seejärel suitsujuust. Küpseta 200 kraadi juures ca 30-40 minutit.

21 kommentaari :

  1. Tegin seda täna õhtusöögiks ja NII hea tuli välja :) Ma kasutasin natuke vähem toorjuustu (100g) ja 50g rohkem mozarellat, suitsujuustu jätsin üldse ära ning 35% koore asemel ostis mul mees 10%. Aga nagu ma ütlesin tuli õhtusöök ülihea ja läheb kindlasti kordamisele :)

    VastaKustuta
  2. Kas rõõskoore , toorjuustu ja tomatipasta segan omavahel ennem kokku kui pastale ning kanale peale valan või kõik eraldi ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina segasin kõik ühtlaseks alles vormis - nii saab kiiremini:)

      Kustuta
  3. Minule kahjuks väga ei maitsenud. Oleks võib-olla rohkem juhendamist maitsestamisel soovinud. Üpris maitsetu jäi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Maitsestamisel on ainuke soovitus see, et pastakeeduvesi peab olema soolane! See annab pastale parajalt maitset ning muudab ka üldmaitset oluliselt paremuse suunas. Muud ei oska lisada:)

      Kustuta
  4. Väga maitsev ahjupasta, ainult t suitsujuustu oleksin pidanud sulatatuna ostma

    VastaKustuta
  5. Imelineeeee!! Võtsin toorjuustu ja tomatipasta juba maitsestatud kujul, teades et olen lahja maitsestaja. See tuli tõeliselt hea! Aitäh.

    VastaKustuta
  6. Esimest korda tegin aga õnnestus. Tomatipasta asemel kasutasin küll püreed, kuna tundus et võib tulla liiga tomatine. Rõõsa koore asemel võiks retsepti kirjutada vahukoor :) Love.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere

      Rõõsa koore taga on protsent kirjas, mis annab vihje, et tegemist on vahukoorega. Kusjuures, siin retseptis oli kunagi vahukoor, aga siis tekitas see küsimusi, kas tegemist on vahustatud koorega. Seega märkisin siia retsepti komponendina rõõsa koore nii, nagu see hetkel kirjas on:)

      Kustuta
  7. praadisin kanale lisaks veel 3 suurt shampinjoni ja 3 viilu peekonit ja purustasin ühe küüslaugu. ja tomatikastme asemel lasin mõne törtsu ketšupit. tulemus ka väga hea

    VastaKustuta
  8. Wow...minu uus lemmik! Kõik sõid ja kiitsid 😊

    VastaKustuta
  9. mina segasin juustus ka sisse àra

    VastaKustuta
  10. Mina tegin kõik sama mis kirjas ainult et hakkliha ja singikuubikutega ülimaitsev aitähh hea retsepti eest :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails