14. mai 2014

Ühed ahjusoojad juustusaiad

Tavaline juustusaiade retsept? Tõesti? Jah, aga just sellepärast, et see on üks suurepärane retsept, mis minule väga meeltmööda. Juhtusin eile lugema postitust, kus kirjas erimaade 50 traditsioonilist hommikusööki. Eesti oli esindatud ahjusoojade kohupiimasaiadega. Hakkasin mõtlema, et millal mina viimati niimoodi valmistatud kohupiimasaiasid sõin? Ei mäletagi, aga see tuletaski mulle meelde sellesama juustusaiade retsepti. Niisiis, pikka juttu ma ei aja - pange ahi sooja, otsige kapist välja vajalikud komponendid, valmistage kõrvale üks tass head kohvi ning päev võibki alata!


pikka saia (lõika sellest u 6-8 saiaviilu)
200 g riivitud juustu
1 väike sorts valgeveiniäädikat
200 g Créme Fraiche´i või Kreeka jogurtit
4 sl murulauku
soola, pipart, suhkrut


Sega omavahel juust, veiniäädikas, créme fraiche (või jogurt) ja peeneks hakitud murulauk, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lõika pikast saiast meelepärase paksusega viilud ning aseta juustusegu saiadele. Seejärel küpseta saiasid ahju ülemisel siinil (või grillrežiimil) seni, kuni need on kuldpruunid.

2 kommentaari :

  1. Mida see valgeveiniäädikas juurde annab? Või mis puudu jääb kui seda ei pane?
    Vastuse eest ette tänades
    Kairi

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See annab maitsele kerget särtsu juurde. Ma tihti lisan roogadesse tilga valgeveiniäädikat, et maitset nö kinnitada. Samas, kui kodus valgeveiniäädikat ei ole, siis võib loomulikult selle ära jätta:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails