Paar päeva tagasi oli mul tõsine kokkamispäev - tegin suvikõrvitsakrõpse, üht luksuslikku õunakooki, neidsamu trühvleid, šokolaadivahtu ning veel üht kooki väga rohke šokolaadiga. Lihtsalt tuli tuju oma mõtteid reaalselt proovida ja peab ütlema, et praegused jahedad sügisilmad sobivad ideaalselt erinevateks köögikatsetusteks.
Need trühvlid said alguse õunakoogist, mille põhjaks kasutasin soolapähklite ja Digestive küpsiste kooslust. Tuli hea ning tekkis isegi väike oht kogu koogipõhi enne koogiks saamist ära "maitsta". Nende trühvlite jaoks saab täidis valmis hetkega - soolapähklitest saab vuristada kiirelt maapähklivõi ning ka lõpptulemus saab valmis meeldivalt ruttu. Piika juttu ei tee, retsept alljärgnev:
ca 18 trühvlit
100 g soolapähkleid
150 g digestive küpsiseid
80-90 g toorjuustu
100 g tumedat šokolaadi
Purusta pähklid saumikseriga, kuni saad maapähklivõi. Murra küpsised
väiksemaks ning lisa maapähklivõile. Mikserda kõik ühtlaseks seguks. Seejärel sega
juurde toorjuust (niipalju, et tekiks vormistav mass). Vormi massist pisikesed pallid. Sulata šokolaad vesivannil
ning kasta vormitud pallid sellesse ning lase seejärel jahedas küpsetuspaberil trühvlitel
taheneda. Peale raputasin veidi kuivatatud rukkililleõisi.
oioi, pidin ma seda nüüd nägema... Jälle see hullutav kooslus ja veel küpsistega! Ega midagi, jõuludeks on trühvlite retsept olemas :)
VastaKustutama mõtlesin sama, et need pistan jõuluvana kingikotti:)
KustutaKuidas see šokolaadisse kastmine täpsemalt käib?
VastaKustutaEhk saad natukene juhendada algajat trühvlitegijat :)
Annika
Vabandan sellise hilinenud vastuse eest, aga olin nädalake arvutist eemal. Loodetavasti on minu nõuanded veel abiks:)
KustutaEga see keeruline ei ole. Šokolaaditükid tuleb panna metallist kaussi ning asetada siis potti, millesse on asetatud kuum vesi. Seejärel lase šokolaadil sulada (šokolaadisegusse vett ei tohi sattuda!), segada ning ongi vedel šokolaadisegu valmis. Siis tuleb väikesed vormitud pallid kasta šokolaadi (üldiselt asetan palli kahvli peale, nii parem šokolaadiga katta) ning siis panna tahenema küpsetuspaberile:) Ongi valmis.
Jõuludeks ideaalne sugulastele kinkida :D
VastaKustutaKas kasutada saab ka poest ostetud maapähklivõid??
Ikka saab, asendada siis soolapähklid sama koguse maapähklivõiga
KustutaElan Inglismaal, mis oleks inglise keeles täpne toorjuustu vaste - kas cream cheese või see Philadelphia bränd või mascerpone või midagi muud? Siis teaksin, mida siin poest osta. Aitäh!
VastaKustutaSelle retsepti puhul töötab hästi nii Philadelphia, kui ka mascarpone.
KustutaNii nii head ja väga lihtsasti ming kiiresti valmivad. Arvutasin toitumisalase teabe ka välja ja jagasin retsepti enda blogis ;). Teen neid kindlasti veel. Mina kaunistasin kookoshelvestega ja rasvasisalduse vähendamiseks kasutasin Philadelphia Light toorjuustu, millega olen toorjuustukooke ka teinud. On küll light toode, aga maitse sama hea kui tavalisel ;).
VastaKustutahttps://pirettoimetab.blogspot.com.ee/2017/03/maapahklivoi-truhvlid-retsepti-katsetus.html
Oo, väga lahe. Tänud info eest:)
Kustutamillega veganid toorjuustu asendada võiksid :)?
VastaKustutaSoovitan India pähkleid leotada paar tundi leiges vees. Seejärel nõruta ning püreesta ühtlaseks massiks - lõpptulemus mekib justkui toorjuust:) Enne trühvlitainale lisamist soovitan aga sel segul külmkapis pisut taheneda!
KustutaLeidain retsepti Pireti blogist ja tulid väga head.
VastaKustutaRõõm!
Kustuta