23. juuni 2013

Üks maitsev liha lõkke äärde - meeglasuuriga kanatiivad

Juba on käes jaanipäev ning mina polegi oma plaanitud grill-postitust siia üles jõudnud riputada. Mis parata, ilusad ilmad nõuavad oma osa ja miks mitte sellest maksimum võtta. On ju haruldane, kui on päikeseline suveõhtu ning ei saja vihma, ei ole külm ja ei ole pime. Loomulikult nõuab oma osa hetkel ka ajakiri Maret, mille juulikuunumbrisse on vaja veel viimased jõupingutused teha.

Samas süüa teen ikka, eile sain maha näiteks ühe vägeva rabarberikoogiga, mille kindlasti ka lähiajal siia üles riputan. Samuti oli ükspäev rohkelt grillimise päralt - hommikul tegime koos Andra ja lastega Õhtulehe Suve-erisse grill-toite (ilmus 22.06) ning pärast seda süütasin oma aias grilli Naistelehe retseptide tarbeks (21.06). Tol päeval oli mul tohutult kahju, et minu linnuliharaamat "Lihtsalt linnulihast" on juba ilmunud, kuna valminud linnuliharoad tulid kiiduväärt maitsvad. Aga mis parata, kriban need siis kõik mingiaeg siia blogisse. Alustuseks üks mõnus nokitsemistoit kanatiivatükkidega. Loomulikult võib valmistamisel kasutada nii kanapoolkoibi, terveid kanatiibasid, kanatükkide ülaosa vms - oluline on, et sellel oleks nahk. Miks küsite? Sellepärast, er siin retseptis on maitseainetele lisatud ka veidi küpsetuspulbrit, mis liha grillimisel krübedaks teeb (siinkohal tänan nipi eest Toiduakadeemia peakokka Tarvot:)). 
 
Selles retseptis on kolm lihtsat etappi – maitsestamine, grillimine ning glasuuriga katmine. Lõpptulemuseks on mahlased kerged ampsud. Vabalt võite retseptis olevaid koguseid suurendada, kui isu või seltskond suurem. Retsept ise on lihtne, nii et jõuate soovi korral oma õhtustesse sööminguplaanidesse võtta küll:) Ilusat ja maitsvat jaanipäeva!

PS! Kuulutasin üle-eelmises postituses välja ka minu raamatu "Lihtsalt linnulihast" võitjad. Üks võitja pole endast kahjuks veel märku andnud. Ootan!



750 g broileritiivatükke (või poolkoibi vms)
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl kaneeli
soola, pipart
rosé pipart, purustatuna


Glasuur:
1 sl mett
1 sl mahedat sinepit
0,5 sl hoisin kastet
0,5 sl laimimahla

Sega maitseained omavahel ning hõõru segu broileritiivatükkidele. Küpseta grillil valmis. Sega kokku glasuuri ained ning kasta sellega kokku küpsetatud linnuliha.


4 kommentaari :

  1. Mis on hoisin kaste ja millega seda asendada võiks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen seda glasuuri valmistanud ka teriyakiga. Hoisin on selline kergelt magus maitsekaste, poodides ilusti saadaval.

      Kasutasin ise sellist: http://www.bluedragon.ca/products/blue-dragon-hoisin-sauce

      Kustuta
  2. Ragne, andsin endast nüüd märku :))

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails