2. juuni 2013

Munaroog pesto ja kanaga

Üks kiire postitus veel enne seda, kui pühapäevast saab esmaspäev. Tegelikult järgnevalt üks kiire retsept hommikuks, mis maitseb väga-väga hästi. Minu päev algab suurepäraselt, kui valmistan hommikuti endale ühe korraliku munaroa - olgu selleks siis omlett, munapuder, pošeeritud muna kiluleivaga või siis mõni muu toit, kus peaosaliseks muna. Ühesõnaga toit, mis on piisavalt toitev, et ilusti lõunani vastu pidada:). 

Järgnevalt pks lihtne munaroog, millest leiate riivitud kartulit, veidi pestot ning kanaliha. Ma olen kindel, et nii mitmedki jõudsid sel nädalavahetusel õue grillima, üldiselt tähendavad aga sellised õuegrillimised seda, et veidike liha jääb kaussi ikka järgi. Seetõttu saabki siinses retseptise sellise liha ideaalselt ära kasutada. Ja kui ausalt tunnistada, siis just niimoodi see retsept sündiski - oli lihtsalt vaja ära kasutada grillimisest järelejäänud liha.


kahele

1 suurem (ca 275 g) toores kartul
1 sl pestot
3 muna
0,5 dl piima
1 sl odrajahu
125 g grillitud kanaliha
1 dl riivitud juustu
soolavärsket tilli

Koori ja pese kartul ning riivi jämeda riivipoolega. Kuumuta pannil sorts õli ning prae riivitud kartul selles läbi (u 1minut), sega sisse pesto ning maitsesta soola-pipraga. Lase küpseda. Samal ajal klopi munad piima ja jahuga lahti, maitsesta soolaga. Vala munasegu pannile kartuli juurde. Tükelda munarooga kanaliha. Seejärel alanda kuumust veidi ning küpseta kaane all kuni munaroog hüübib*. Raputa peale juust ning küpseta lõpuks ahjus grillrežiimil kuni juustu sulamiseni. Raputa peale tilli ning söö kohe.

*Lükka vahepeal pannilabidaga munaroa ääri keskele, nii hüübib toit ühtlaselt.

2 kommentaari :

  1. oh, mulle nii meeldivad sellised toidu taaskasutamise ideed (kui nii saab öelda) ehk kõik käiku, mitte prügikasti! (Y) Nii tubli, Ragne!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Need on jah sellised mõnusad toidud, kus külmkappi on võimalik tühjendada:) Suvisel ajal maal olles veel eriti päevakorras;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails